Carta A La Reina D Anglaterra

Páginas: 7 (1749 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2015


CARTA A LA REINA D’ANGLATERRA
Resum:
La vida de Joan es veu truncada suntadament:
Joan Ferrer provoca l’enveja d’altres cavallers forjant una bona espasa, alguns cavallers la cobegen i Arnulf, un mercenari, adverteix que la aconseguirà siga com siga. Emma, és la seua enamorada i l’ avisa que ha d’anar espai amb Arnulf. En tornar a casa, troba al seu pare mort i fuig per salvar la seua vida,així es troba el dimoni que l’ofereix tres desitjos a canvi de l’espasa, la immortalitat, i tots els diners del món ficant la mà a la bossa, guarda el tercer desig per més endavant. Amb totes les seues riqueses es construeix una casa amb tota mena de luxes i amés lloga esbirros per venjar-se d’Arnulf, i el maten.
Joan i la poesia trobadoresca:
Com a comerciant viatja per Elna, Narbona i Provençafins arribar a Itàlia, i arribava fins a París per Tolosa i Llemotges, quan estava a Barcelona visitava a Emma. També utilitzava diferents noms per a cada lloc, Juan Herrero a Toldeo, Joâo Ferreiro a Lisboa, Jean Laforge a Reims, Johann Schmidt a Hamburg, John Smith a Londres i Janka Kovács a Pest. En els seus viatges per Occitània descobreix la poesia trobadoresca, i la practica, en primer llocpel seu caràcter anònim –ja que el podrien reconèixer al futur–, i perquè amb la seua aparença de jove, estava condemnat a l’amor cortès. Amés amb els seus viatges la difonia per Catalunya i altres territoris.
Joan viu a Itàlia:
Temps després decideix instal•lar-se a Gènova, allí treballa com a banquer amb el nom de Giovanni Fabbro, fins que aquesta s’enfronta amb la Corona d’Aragó. Ja començant elRenaixement, Joan es converteix en col•leccionista d’art romànic, i va emmagatzemant-lo en diferents palaus que té repartits per tota Europa. Per altra banda és més difícil viatjar pels diferents països de parla romànica a causa de la normalització de les llengües de cada territori. La resta del Quattrocento viu a Venècia i Florència, esdevinguent com a mecenes. Però de nou es trasllada aEspaña, perquè aquesta estava atacant Itàlia per ser un país ric, i continua amb la seua col•lecció d’art romànic.
Viatge a Amèrica del Sud i vida a París:
Amb el descobriment d’Amèrica, Joan es sent atret pel nou continent, l’any 1531 viatja a Panamà i va amb Francisco Pizarro a investigar el sud d’aquest país. Els exploradors maltracten el indígenes, però Pizarro castiga a aquells que ho fan, ellintenta establir un tracte pacífic i aconseguir l’or d’aquestes tribus. Passant els Andes arriben a Cajamarca, una ciutat inca, on poden apreciar la seua disposició moderna. El seu rei Athaualpa és considerat un descendent directe del sol, és un autèntic déu pagà. Atahualpa ensenya a Joan algunes paraules en quitxua i Joan l’ensenya a jugar als escacs. Al final el rei és assassinat per Pizarro ambl’objectiu d’aconseguir el seu or.



Vida a París:
Europa continua amb guerres i decideix refugiar-se a Transilvània, després va a París. A mitjan segle XVII viatja a França amb el nom de Jean Laforge. S’introdueix a la cort del rei Sol, i es fa amic de Madame de Sévigné, el que li provoca problemes amb Fouquet. Va instaurar la seua segona residència a Rotterdam, en Províncies Unides. Freqüenta elCafé de la Régence, on coneix a Voltaire, Diderot, D’alembert, Robespierre i Rousseau. França i Prússia entren en guerra i Joan funda una fàbrica de siderúrgia, que era una actualització de la farga del seu pare, a les muntanyes de Schieferbirge (Prússia), però no abandona els negocis a França, així sempre tindria un lloc segur per a viure guanyés qui guanyés.
Karl Marx:
Joan coneix a Carl Marx aBonn, una vegada que es van emborratxar junts i acabaren detinguts. Es troben unes quantes vegades més al llarg de la seua vida, a Berlín i a Londres, quan Joan hi va per veure una exposició, li fa una visita al seu amic, que viu amb la seua dona Jenny –de qui estava molt enamorat–, les seues filles, i una jove anomenada Lenchen Von Westphalen, amb qui va tenir un fill, tanmateix Engels el va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Carta D Pedro
  • cartes d ercules poirot
  • Cartas D Paulo Freire
  • Bicentenario De La Carta D Jamaica
  • Carta d jamaik
  • Cartas de lector :D
  • cartes d´hivern
  • Ejemplos d cartas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS