Charles wright mills

Páginas: 5 (1037 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2010
ANÀLISI I TREBALL DE LA LECTURA
1.Quina és la idea principal de CHARLES WRIGHT MILLS al fragment de “La imaginación sociológica”?
Un cop he acabat de llegir el fragment de “La imaginación sociológica” de CHARLES WRIGHT MILLS, he trobat diferents idees que són importants.
La primera idea a destacar tracta de que la informació va més enllà que la capacitat intel·lectual i és tanta aquestainformació que la societat li costa assimilar. Per això, els individus, necessiten una qualitat mental que els ajudi a entendre i desenvolupar la raó de la seva vida i la societat en general. Aquesta qualitat mental que necessita la societat s’anomena “imaginació sociològica”, que permet que les persones puguin entendre tot aquest ventall històric en tots els seus àmbits.
La segona idea important adestacar és que la societat i els individus a vegades entren en crisi i per aquest motiu no poden avançar, però, s’ha de tenir present que no tot és dolent i que en un futur o en un temps determinat les coses es poden arreglar i tornar al lloc on eren, sempre i quan acceptis aquesta crisi i busquis solucions. En el cas que no fos així la persona podria caure en un estat d’apatia de deixar-ho córrertot o tenir molta angoixa.
També hi ha una idea important que estaria lligada a la segona idea que és que, quan no som capaços d’arribar a obtenir ni de solucionar el problema entrem en un estat de pànic. Totes les persones reaccionen igual, sempre podem estar tranquils i buscar una solució o arribar a un punt tan extrem que no arribem a trobar cap solució i no saben què fer.
Per acabar, ladarrera idea és l’últim paràgraf del fragment de Charles Wright Mills on parla de la tasca política i intel·lectual del científic social i on tots els elements que produeixen aquest malestar i la indiferència contemporània s’han d’aclarir. Per això, l’autor diu que les ciències socials s’estan convertint en un comú denominador i que al cap i a la fi la imaginació sociològica es la qualitat mentalque es necessita més.
2.Analitza sociològicament la teva biografia. Intenta fer les mínimes referències personals, tot destacant els aspectes socials de la mateixa.
La meva família està composada per 4 persones, pare, mare, germana gran i jo. Cal tenir en compte que tant el meu pare com la meva mare tenen el mateix paper important dins de casa, ja que, cap dels dos té més influencia sobre l’altre.El meu pare ve d’una família patriarcal. Es va criar a Figueres juntament amb els seus pares i els seus 4 germans. El meu avi tenia un paper molt important a casa, ja que, havia de dur més diners per tal de poder mantenir i alimentar la seva família. Al ser una família nombrosa els germans feien una pinya i intentaven ajudar-se els uns amb els altres. Per altre banda, la meva mare ve d’unafamília matriarcal. Es va criar a França concretament a Perpinyà. El paper de la meva àvia ha sigut molt important, ja que, ha tingut de cuidar els seus fills sola i sense ajuda de ningú, també, al ser mare soltera, ha protegit més als seus fills fins al punt de no deixar-los fer determinades coses. Per això, el meu pare pensa molt diferent a la meva mare pel fet que s’han criat de diferents maneres,ja que, el meu pare ha tingut molta més llibertat que no la meva mare.
Pel que fa la meva educació, he estudiat en una escola religiosa on majoritàriament les professores eren monges. Pels matins i a l’hora de dinar, ens feien dir el pare nostre, i sinó el dèiem bé l’havíem de repetir. Avui dia per manca de diners el col·legi Sant Vicenç de Paül ja no existeix, perquè, l’han tirat a terra. Al’institut va ser un altre món, tenien unes normes i objectius molt diferents als que m’havien ensenyat a primària.
Gràcies a l’ambient al qual he viscut i les experiències que he tingut, he arribat a ser la persona que sóc ara i saber que és el que vull en el meu futur. Els meus pares sempre m’han donat suport en tot el que he decidit, sempre han estat orgullosos de mi i m’han ajudat en tot el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles mills wright
  • Ensayo charles wright mills
  • La Imaginación Sociológica (Charles Wright Mills)
  • La imaginación sociológica (Charles Wright Mills)
  • Charles wright mills
  • Charles wright mills
  • La Imaginación Sociológica Charles Wright Mills
  • Charles Mills

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS