cicles energètics

Páginas: 8 (1835 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
1- Quina és la composició de l’ATP?
És un nucleòtid constituït per una pentosa (sucres de 5 àtoms de C Ribosa), una base nitrogenada de tipus purina (Adenina) i tres grups fosfats o fòsfors inorgànics units per enllaços covalents .

2- On s’emmagatzemen l’enzim del ATP?
L’ATP pot perdre un grup fosfat i convertir-se en ADP (adenosinadifosfat), en aquests enllaços és on es troba l’energia,sempre s’allibera la mateixa quantitat d’energia quan es trenca l’enllaç fosfat.

3- Que és el catabolisme?
El catabolisme és una fase del metabolisme constituïda pel conjunt de reaccions bioquímiques que desintegren la matèria viva, per tant són processos metabòlics de degradació. El catabolisme és el procés invers al anabolisme.

El catabolisme consisteix en la transformació de biomolèculescomplexes en molècules senzilles i en l'emmagatzematge adequat de l'energia química que es desprèn en forma d'enllaços de fosfat i de molècules ATP, mitjançant la destrucció de les molècules que contenen gran quantitat d'energia en els enllaços covalents que la formen, en reaccions químiques exotèrmiques.

4- Perquè utilitzem l’ATP?
Utilitzem l’ATP per obtenir energia de forma ràpida, ja queaquest es la molècula d’energia més utilitzada a l’hora d’obtenir energia.

5- Què és un isomer?
És un compost que té una mateixa formula química però té una estructura diferent.

6- Què vol dir el concepte oxidació-reducció? Posa un exemple.
El concepte d’oxidació significa que un element perd electrons, al mateix temps augmenta el seu número d’oxidació (Cu → Cu2+ + 2e–).
En canvi la reducciósignifica que un element guanya electrons, simultàniament disminueix el nombre d’oxidació. (Ag+ + 1e– → Ag).



7- Enumera i explica les fases de la glucòlisi:
La glucòlisi es pot subdividir en dues fases: A la primera, fase d’activació, hi ha despesa energètica (consum d’ATP) i a la segona es crea energia (fabricació d’ATP).
Fase A:
1) La glucosa, en entrar a la cèl·lula, es fosforila aglucosa-6-fosfat gràcies al consum d'una molècula d'ATP. És una reacció irreversible en la qual la glucosa s’uneix a un grup fosfat per a formar glucosa-6-fosfat. Aquest pas està controlat per l’hexoquinasa i és un punt clau en la regulació de la glucòlisi. Aquesta fosforilació activa la glucosa i impedeix que surti de la cèl·lula.
2) La glucosa-6-fosfat s'isomeritza a fructosa-6-fosfat.
3)La fructosa-6-fosfat es fosforila a fructosa-1,6-bisfosfat gràcies a una altra molècula d' ATP. Aquesta reacció és irreversible, està catalitzada per la fosfofructoquinasa i és la més ben regulada de la ruta glucolítica i determinada el ritme de la glucòlisi.
4) La fructosa-1,6-bisfosfat es trenca en dues molècules: la gliceraldehid-3-fosfat i la
dihidroxiacetona-fosfat, totes dues de tescarbonis cadascuna.
5) La dihidroxiacetona-fosfat es pot isomeritzar a gliceraldehid-3-fosfat de manera que a partir del pas 6, els productes de la glucòlisi s'han de multiplicar per dos.

Fase B

6) El gliceraldehid-3-fosfat es fosforila gràcies a un grup fosfòric inorgànic i s'oxida, i així es forma 1,3-bisfosfoglicerat. Els hidrògens perduts van a parar al coenzim NAD+, que es redueix aNADH + H+. És una reacció reversible.
7) L’1,3-bisfosfoglicertat es desfosforila, i així es transforma en àcid 3-fosfoglicerat i es forma una molècula d' ATP. És una reacció reversible.
8) Isomerització del 3-fosfoglicerat amb el pas d’un grup fosfòric al carboni 2, i d'aquesta manera s'obté 2-fosfoglicerat.
9) Deshidratació del 2-fosfoglicerat, amb pèrdua d’una molècula d’aigua, i formacióde fosfoenolpirúvat.
10) Desfosforilació del fosfoenolpiruvat amb obtenció, com a producte final, de piruvat i una molècula d' ATP. Està regulada per la piruvatquinasa i és un dels punts de control de la glicòlisi.

8- Què són els NAD i FAD? On intervenen i, quina és la seva funció.

El NAD es un dinucleòtid de nicotinamida adenina (NAD+ en la seva forma oxidada i NADH en la seva forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursos energètics
  • Ciclo
  • Ciclos
  • CICLOS
  • Ciclos
  • ciclo
  • CICLO
  • ciclo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS