Claudi Tolomeu i Edwin Hubble

Páginas: 5 (1250 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013



Claudi Tolomeu
Claudi Tolomeu va néixer a Alexandria al segle II, i va viure entre l’any 100 i el 170 aproximadament. Va ser un reconegut geògraf i astrònom, que es va basar en la gran tradició astronòmica grega i els estudis i obres d’Hiparc de Nicea (~120aC); l’obra de Hiparc fou “Punctum Aequan”.
La obra de Claudi Tolomeu és anomenada La Sintaxi Matemàtica, més coneguda com“Almagest”; aquesta obra va ser el màxim punt de referència de l’astronomia a Occident durant 1400 anys fins que va ser proposada l’obra de Nicolau Copèrnic .
Almagest
Aquesta obra de Tolomeu està basada en els estudis d’Hiparc i la tradició astronòmica grega. L’Almagest és un tractat astronòmic on desenvolupa una teoria geocèntrica: la Terra és el centre de l’univers i no el Sol. Aquesta obra esdivideix en 13 volums.
- Primer volum: En aquest primer volum , Tolomeu ens presenta les nocions elementals de l’univers geocèntric i de la geometria esfèrica dels astres.
- Segon volum: Aquest ens parla de la Terra i les seves divisions.
- Tercer volum: En aquest tercer llibre ens explica quina és la duració d’un any i quina és la duració d’un dia, i presenta els principis dels epicicles i la sevaexcentricitat.
- Quart volum i cinquè volum: Aquests dos llibres ens parlen sobre els moviment de la Lluna, el Sol i la Terra d’una forma detallada.
- Sisè volum: En aquest sisè volum ens explica els fenòmens dels eclipses lunars i els eclipses solars.
- Setè i vuitè volum: En aquests dos volums ens parla de les estrelles estàtiques i de la precisió dels equinoccis (cadascun dels dos momentsde l’any on l’Equador Celest és creuat pel Sol).
-Novè, desè, onzè, dotzè i tretzè volum: En aquests últims cinc llibres es parla molt detalladament de l’ordre de les esferes i del moviment dels planetes.
L’Almagest, resumeix 500 anys d'astronomia grega i va dominar el pensament astronòmic d'occident durant els catorze segles següents. L’obra explica molt detalladament el sistema geocèntriccomplert, amb els elements dels epicicles, excèntrica i el centre de rotació de l’òrbita dels planetes, necessaris per adaptar els seus estudis a l’observació.

Presentació del sistema geocèntric: Teoria Ptolomeica
En el sistema de Tolomeu, cada planeta és mogut per dues o més esferes, on una esfera és el deferent que es centra a la Terra, i les altres esferes formen l’epicicle que encaixa ambla primera esfera (deferent). L’esfera deferent gira al voltant de la Terra mentre l’epicicle gira dins de l’esfera deferent, fent que el planeta s’apropi i s’allunyi de la Terra en diferents punts de la seva òrbita i fent que disminueixi la seva velocitat fins aturar-se, i que comenci a rotar cap el altre costat. Els epicicles de Mercuri i Venus, estan situats sempre en una línea entre la Terra iel Sol.
En el sistema geocèntric de Tolomeu, l’ordre dels planetes, és aquest:


1.Lluna
2.Mercuri
3. Venus

4.Sol

5.Mart

6.Júpiter

7.Saturn

8.Estrelles fixes

La teoria de Tolomeu és insostenible perquè parteix de l'acceptació de supòsits falsos, però és coherent amb si mateixa des del punt de vista matemàtic. Malgrat els seus errors va ser un dels astrònoms que va canviarla visió de l'univers i va intentar explicar científicament la mecànica dels astres. La seva teoria va tenir gran influència durant 1400 anys, fins l'edat mitjana.

Edwin Powell Hubble
Edwin Powell Hubble va néixer el 20 de novembre de 1889 a Marshfield, Misuri, i va morir el 28 de setembre de 1953 a San Marino, Califòrnia. Va ser un del astrònoms més importants del segle XX a Estats Units,perquè va descobrir l’expansió de l’univers i va calcular la seva mida i edat. Hubble va ser considerat pare de la cosmologia (ciència que explica l’estructura del cosmos) observacional, encara que també va fer estudis en els àmbits de l’astronomia i l’astrofísica i altres camps.
Hubble en els seus inicis va començar estudiant dret a la Universitat de Oxford, va abandonar els seus estudis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edwin hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin Hubble
  • Edwin hubble
  • aportaciones de Edwin Hubble y de Einstein a la astronomia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS