Comentari literari

Páginas: 3 (592 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Ignasi Expósito
1r Batx. A
Un camí amb Eva

Aquest text, és un text narratiu escrit per Manuel de Pedrolo que pertany a una sèrie novel·lística anomenada temps obert. El text pertany al movimentde la narrativa de la guerra civil. Aquest moviment, tenia dos temes principals; la guerra civil i parlar sobre l’exili.
L’època en que es va escriure aquest text van ser temps molt durs per aEspanya, ja que hi havia guerres, i molts autors van haver d’exiliar-se i marxar.
Tot i que Manuel de Pedrolo va escriure poesia, teatre, conte, traduccions el seu millor gènere va ser la novel·la.L’autor, principalment escriu el que ell veu en la realitat, i li sembla molt injust. Però si per alguna cosa destacava Manuel de Pedrolo, va ser per intentar aproximar la realitat psicològica i social alsseus personatges.
Les seves obres més famoses són; Temps obert (1936), Anònims (1978) i Apòcrifs (1892).

El tema de l’obra és veure com la guerra civil ha afectat en una família benestant i a lasocietat en general.

En aquest text podem veure com una família que estava ben situada socialment, i que vivia al barri de Gràcia, s’ha hagut de mudar degut que un bombardeig els ha deixat sensecasa. Ens parla de les diferències que hi ha entre com vivien abans, i com ho fan actualment.

La novel·la s’estructura en sis capítols sense numerar. El primer, tercer i cinquè són una relació depassats del Daniel fins que troba a Eva. Els capítols segon, quart i sisè són tres narracions en present i sobretot dialogades, del que s’esdevé des de que en Daniel troba l’Eva a cal dentista fins elmoment que decideixen anar-se’n a viure junts. La narració és seguida, sense punts a part, desordenada, per bé que seguint unes coordenades cronològiques, cada capítol progressi sobre l’anterior.El narrador d’aquesta obra és en primera persona, ja que en Daniel ens explica tot el que ha viscut, i el que esta vivint en aquell moment.
Sobre, els personatges cal destacar a Daniel Bastida, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario Literario
  • Comentario Literario
  • Comentario literario
  • Comentario literario
  • Comentario Literario
  • Comentario Literario
  • Comentario Literario
  • que es un comentario literario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS