comentario historia

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013
1. Identificació
La caricatura va ser publicada al 1905 a un setmanari anomenat ‘’L'esquella Torratxa’’ que era de caràcter satírica, anticlerical i republicana creada al 1872. L’autoria d’aquestdocument es anònima encara que a baix a la part dreta de la caricatura podem veure una signatura en la qual no es pot apreciar el nom que te ocult.

Ja que el document va ser publicat al 1905 i enpolítica era l’època de l’acord d’alternança dels partits, l’època bipartidista. Per tant aquesta imatge conte com a tema les tupinades, que eren aquelles trampes, aquelles alteracions en el resultatdel sistema electoral, com per exemple posaven molts més vots que gent per poble, o a les llistes de la gent que havia anat a votar apareixia gent que ja era morta.
La font d’aquesta caricatura esprimària ja que és un document de l’època sense cap interpretació ni modificació i la tipologia de la font es d’imatge.


2. Descripció

Com es pot observar la caricatura està traçada a color blanc inegre. Es pot veure un lleuger foc de llum ja que es veu una petita brillantor por marcada a la gavardina i al barret de copa del cacic i unes ombres a les bores de les tombes.
A l’esquema compositius’aprecia un pla general en el qual un home vestit amb una gavardina, un barret de copa i un bastó representa el cacic i aquest està parlant amb un mort que surt de la tomba que té un paper on posa“vot” el qual se’l intenta donar, però com apareix a la banda esquerra de la composició trobem un diàleg el qual posa: “-Surto?/ -No home,no! Espera fins el dia 10”.
L’escena està representada en uncementiri, en la qual hi ha dos personatges el cacic que era un personatge molt important en el procés de les tupinades en l’epoca de l’alternança dels partits politics i el qual és el centre de laimatge com podem veure per el color i la seva posició central. El segon personatge representat és l’esquelet que apareix d’una tomba a la part de dalt a l’esquerra de l’ imatge amb una papereta a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario de historia
  • comentario de historia
  • Comentario de historia
  • Comentario Historia
  • Comentario De Historia
  • Comentario De Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS