Comentario

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 9 de junio de 2011
Anàlisis de l’obra Interior holandès I

L’Interior Holandès obra del pintor català Joan Miró pintada L’any 1928, aquesta obra es troba en el MOMA de Nova York.
Joan Miró va ser una dels artistescatalans contemporanis més importants i reconeguts del segle XX. L’any 1920 Miró va viatjar a París per primera vegada, on es va quedar impressionat pel gran nombre de moviments artísticsd’avantguarda.

L’any 1924, es va adherir al moviment surrealista i, des d’aquell moment, la seva pintura va incorporar un llenguatge de signes propis (dona, ocell, estell, lluna, sol) amb els quals va construirun univers molt personal i poètic.
Durant la Guerra Civil Espanyola la seva pintura va reflectir la violència del conflicte armat. Uns anys més tard, Miró es va instal·lar a Mallorca i es vainteressar no solament per la pintura sinó també pel treball ceràmic i escultòric, als quals va aplicar també el seu particular llenguatge iconogràfic.

Miró utilitzarà en la seva obra de 92 x 73 cm latècnica d’oli sobre tela, aquesta es una versió adaptada al surrealisme de l’autor de l’obra El tocador de llaüt, del pintor holandès Hendrick Sorgh

En el quadre es poden identificar molts dels tretsde l’estil i el llenguatge que Joan Miró va utilitzar en la seva trajectòria: formes vagament orgàniques surant en l’espai, els traços negres vigorosos que travessen les taques de color, elementsnaturals (insectes) i abstractes (asteriscos), així com un ric cromatisme en què destaca els colors primaris, el blanc i el negre.

Un altre aspecte important és el fet que no s’apliquin les lleis dela perspectiva en l’espai. No obstant això ¡, l’artista juga amb la teoria dels colors, segons la qual les tonalitats càlides apropen els objectes a l’espectador mentre que les tonalitats fredes elsallunyen. En aquest sentit, la divisió del fons pictòric en dues franges (verd i ocre), permet crear una certa profunditat espacial a l’habitació.

L’autor situa com a eix central de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS