DESCARTES

Páginas: 17 (4164 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
René Descartes (1596 – 1650)
Un dels protagonistes de la revolució científica, mecanicisme en el mon hi ha un conjunt de figures extenses que es mouen i actuen unes sobre les altres. Conjunt de casos extensos què es mouen. Pensava que el mon es com una maquina res plató el mon es un esser viu. Va viure a un poble al nord de França (La Haye) El seu pare era una persona de molta reputació, erajurista del parlament de Bretanya, era ric. La mare va morir molt jove, i va morir l’any d’haver nascut Descartes. El pare volia que el seu fill heretes el seu càrrec, i que el substituís, Descartes va anar a una escola dels jesuïtes la millor de França , va estar 10 anys internats.
Després el pare volia que estudies Dret que es dediques a les lleis. Va fer alguna feina d’aquestes, va viure ,molt a França va ser un extraordinari matemàtic, que guanyava diners jugant a cartes, era un juerguista. Després d’haver estat a l’escola i a la universitat se sent decepcionat per l’ensenyament, per que el saber que li han proporcionat no es un saber clar, segur útil. Va estudiar en el llibre del mon de la vida – viatjar. Va viatjar molt, per gust. Necessitem marxar, per poder madurar i entendreque es la vid. A Europa (1618 – 1648), i va haver una guerra, guerra dels 30, guerra que la religió va amagar per temes polítics. Per aquest motiu va ser difícil que es pugues moure per viatjar. Va ser una guerra molt dura va morir molta gent civil, es va eliminar a molta població. Aquesta guerra va coincidir amb la glaciació, van baixar les temperatures, hi van haver molts mesos gelats, nevats.Descartes, es va enrolar amb una tropa per poder viatjar. Era molt aventurer. Es va enrolar amb una tropa holandesa, va viatjar per on hi havia mes tranquil·litat no va participar molt activament en la guerra. Després marca a holanda i va viure 20 anys, era el país mes civilitzat, era el mes lliure a nivell religiós, va viure a Amsterdam, buscava soledat, llibertat, tranquil·litat. Va viure enmolts altres llocs, va canviar molt de residència. Es va dedicar a temes científics, va fer estudis d’òptica, d’estereoscòpia ( va adonar-se de com se sumen les imatges diferents dels ulls, que la retina inverteix la imatge...) Va descobrir que les lleis de la reflexió de la llum... l’interessa l’estudi de la llum. L’anatomia, el funcionament del nostre cos, interès en la medicina. A holanda vanestrenar unes sales de disseccions humanes . Descartes va fer un llibre. Va ser l’inventor de la geometria analítica ( Discursos del mètode era el seu llibre).
Ho va haver una xarxa de científics intel·lectuals en Europa per estendre la ciència. S’anomenava la republicà de les lletres. Per això Descartes va ser conegut, llegit, i les dones desfruitaven llegint-ho. Escriu per les dones, perquèho puguin entendre, Hi ha altres 2 llibres , les meditacions de la filosofia, i els principis de la filosofia.
Descartes la fama li va portar problemes, y conflictes, alguns discrepaven la seva filosofia, van començar a criticar-lo a acusar-lo d’ateisme... i la gent s’escandalitzava. Llavors ell va marxar perquè buscava tranquil·litat. Va rebre una carta de la Reina de Suècia que volia formar unaassociació científica. Va morir als 54 anys per una pulmonia. El projecte de la Reina no es va dur a terme.
Filosofia Descartes.
El que li han ensenyat no és un saber segur, clar i útil. No l’ha aconseguit aquest saber, se sent decepcionat. No vol aconseguir una filosofia clara i segura. Li agraden les matemàtiques perquè són segures, però no s’utilitzen bé, nomes serveixen per comptabilitatfer maquines, astronomia, i per resoldre problemes per entretenir a la gent. No s’utilitzaven en la física, per estudiar la naturalesa en general. Les matemàtiques son segures per tothom.
Però en el seu temps no eren massa útils, no son la ciència bàsica de l’estudi de la naturalesa. La filosofia era un desastre, l’han cultivat persones espavilades que sempre estan discutint. Cadascú proposa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS