Diario de una buena vecina

Páginas: 11 (2664 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013





Diari d’una bona veïna de Doris Lessing.
















ALUMNE: AYNABEL FUERTES GARCIA.
GRAU I CURS: 1º- EDUCACIÓ SOCIAL. GRUP: M1
ASSIGNATURA: IDENTITAT I DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL.
PROFESSORA: ROSA VALLS I BEA VILLARJO.
DATA D’ENTREGA: 8 DE NOVEMBRE DEL 2013.

ÍNDEX

1. INTRODUCCIÓ………………………………………………………………… 3
2. RELACIO AMB ALTRESLLIBRES………………………………………… 4
3. DESENVOLUPAMENT……………………………………………………… 5
4. CONCLUSIÓ…………………………………………………………………… 9

Nota al pie Lessing, D. (2007). Diario de una buena vecina. Madrid: Punto de lectura. Recuperat de http://librosgratis.net/book/diario-de-una-buena-vecina_52376.html



1. INTRODUCCIÓ

Diario de una buena vecina és un llibre literari i narratiu, però alhora també està molt marcat pel diàleg entre les duesprotagonistes, Janna i Maudie. A més, en aquests diàlegs arriben a ser bibliogràfics, ja que parlen de la seva vida. Tot i que l’autora remarca molt en les vivències de les protagonistes, la seva fi és donar a conèixer els canvis de la persona a partir dels successos de la vida i sobretot, vol mostrar els canvis personals entre la relació de les dues protagonistes, és a dir, el com la persona va canviant i l'apropament de lesrelacions pels vincles afectius. El llibre radica en molts temes, però el grans temes són la família, el qual es relaciona amb la idea de la malaltia, la culpa, la soledat i la mort; l’amistat, el treball. Tot i que també denota un cert interès en la societat, la pobresa i els serveis socials, especialment el treball assistencial, arribant a formular critiques per la mala gestió d’aquests.

Lesprotagonistes del llibre són dues dones ben diferents, tan per l’edat com la seva personalitat, tot i així, crec que mantenen certes similituds que van remarcat a mesura que avança l’obra. Janna és una dona que sempre ha rebutjat els problemes, amagant-se en el seu treball, en el qual creu que és el més important. Ha hagut d'afrontar la mort de dos familiars molt properes a ella, primer el seumarit, Freddie i després, la seva mare. No és a partir de quan coneix a la senyora Maudie Fowler, quan comença a recordar el com s’havia comportat. Tot i que l’escriptora no afirma el sentiment de culpa, es denota aquest sentiment de culpabilitat per les seves paraules en el seu escrit. Per altre banda, la senyora Fowler, és una vella encorbada amb un orgull tan gran que fa que no tingui relacionsamb el món exterior, aïllada de tothom, amb l’única companyia d’un gat. Es coneixen per casualitat, tot i que Janna ja havia intentat establir relacions amb altres dones, es coneixen a la farmàcia, i des del primer moment Janna va veure en Maudie alguna cosa especial en ella, potser el seu caràcter tant quisquillos i orgullós. A partir d’ aquest moment, Janna comença a mantenir un acostament d’ajudaen les tasques domèstiques i d’acompanyament cap a Maudie, arribant a un vincle afectiu tan fort, com és l’ amistat.

Crec que és un llibre fàcil de llegir, que t’enganxa des d'un primer moment, però sobretot a aquelles persones que poden sentir una gran aproximació cap a la gent gran, cap a les persones que formen grup de la tercera edat.


2. RELACIO AMB ALTRES LLIBRES

Els altrescompanys han llegit altres llibres, tot i això, tots aquests estan interrelacionats amb la seva temàtica. Per exemple, Cartas a Cristina de Paulo Freire, es pot destacar i relacionar amb diari d’una bona veïna amb el concepte de les transformacions de la societat, però sobretot dels canvis personals i individuals i l'experiència que s’agafa al llarg de la vida, que pateixen les persones al llarg de laseva vida, potser causades per les seves accions, els del seu voltant i del seu entorn. Aquesta idea s’ha d’entendre des de la bassant que som essers socials, és a dir, que necessitem conviure amb més persones, ja que l'home és de naturalesa social i necessita el món i a altres ésser humans per relacionar-se i així establir interrelacions complexes amb altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Literario De "Diario De Una Buena Vecina"
  • Diario De Una Buena Vecina
  • Los Buenos Vecinos
  • buenos vecino
  • Los buenos vecinos
  • La politica del buen vecino
  • Cómo Ser Un Buen Vecino
  • Manual del buen vecino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS