Diseño de una Organización (Ludoteca)

Páginas: 24 (5956 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015











Ludoteca
“Sant Agustí”



Figueras Alcañiz, Tara.
Girbés Alventosa, Virginia.
Sierra Deval, Elisa.
Índex

Introducció.....................................................................................pàg 3
Anàlisi DAFO ................................................................................pàgs 4-6
Model“AMIGO”...........................................................................pàgs 7-16



Introducció

Per als adults, és important estar convençuts de la importància del joc. Eixe convenciment es mostra inclús en normes legals i principis internacionals del més alt rang.
El joc és un dret del xiquet ja recollit des de 1959, any en el que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar per unanimitat la Declaració dels Drets del xiquet en el queassenyala que "El xiquet deu gaudir plenament de jocs i recreacions, les quals deuran estar orientats cap a fins perseguits per l'educació, la societat i les autoritats públiques s'esforçaran per promoure el gaudiment d'aquest dret".
Una ludoteca a banda d'oferir joguets a un espai, facilita les relacions socials, proporciona un mitjà de desenvolupament integral del xiquet i concedeix possibilitats dediversió.
El joc oferta la possibilitat de ser i estar actius front a la realitat. Jugar es divertir-se, fer, buscar, investigar, crear i evolucionar.
La idea de les ludoteques és una expressió del dret fonamental dels xiquets al joc i dels joguets independentment dels recursos econòmics de les seues famílies.

Si ens centrem amb famílies amb baix recursos econòmics i a més en situació de riscd'exclusió social com es la població d’ètnia gitana, trobem a xiquets menors de 10 anys que no estan escolaritzats i que no han rebut cap tipus d'educació ni reglada ni no reglada. A més, trobem alguns que no han adquirit habilitats socials bàsiques, la qual cosa dificulta el desenvolupament
integral del xiquet.

El barri del Raval de Sant Agustí que és troba a la perifèria de la ciutat deCullera és l’objectiu d’aquest projecte. Es tracta d'un barri on aproximadament habiten unes 250 famílies d'ètnia gitana i unes 150 d'origen estranger. Aquest barri està considerat com un barri econòmicament pobre, que no compta amb una gran varietat de comerços. A més a més, l’índex d’escolarització dels xiquets en aquest barri és molt baix.

Per tant, la creació d’una ludoteca pública i SENSE ÀNIMDE LUCRE en aquest barri, pot promoure la integració dels xiquets i xiquetes en edats compreses entre 2 i 10 anys en l’ambient educatiu i així evitar el desajust educatiu i adaptatiu en el que es troben aquets col·lectius, procurant així eradicar l’exclusió social i l’absentisme escolar.















ANÀLISI DAFO


En aquest apartat s’estableix un diagnòstic estratègic que permet identificar lasituació en termes de potencialitats. En concret s’identifiquen a través dels factors interns els principals punts forts (F) i dèbils (D), i a través dels factors externs es determinen les amenaces (A) i les oportunitats (O) que hi ha en l’entorn.

De l’estudi del microentorn i el macroentorn, se’n deriva una anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats). Aquests quatre factorsdeterminen l’estratègia i faciliten la definició, ja què una estratègia ideal és aquella que senzillament esgrimeix les fortaleses, esquiva les amenaces, minimitza les debilitats i aprofita les oportunitats.
Els punts forts i febles de l’empresa són els avantatges i les limitacions internes, mentre que els punts forts i febles del mercat i de l’entorn són les oportunitats i les amenaces (externes) alprojecte.
El criteri de distinció entre el que és intern i el que és extern és clar, però en cas de dubte cal formular-se la pregunta següent: és un factor derivat o generat dins de l’empresa o fora?


Anàlisi intern

Dins d’aquest apartat trobarem les debilitats i les fortaleses que presenta la nostra organització:

Debilitats:

Incapacitat de finançar els canvis necessaris en l’estratègia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño De Una Ludoteca
  • Introduccion al diseño de una ludoteca comunitaria
  • Organizacion y diseño
  • Organizacion Y Diseño
  • Diseño y Organizacion
  • Diseño De La Organizacion
  • Diseño De La Organizacion
  • Diseño De La Organización

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS