Documental Soufian

Páginas: 6 (1271 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
“SOUFIAN: EL NEN QUE VOLIA VOLAR”

Soufian Bouyinza, un nen d’origen marroquí, té onze anys i viu a Manlleu. Per culpa d’una malaltia, desenvolupa malament les extremitats i li van haver d’amputar les cames. Un dels seus somnis era conèixer Lionel Messi i, gràcies a un estudiant de la Universitat de Vic, va poder convertir-lo en realitat. TV3, amb la col·laboració d’en Ferran -l’alumneuniversitari- va elaborar un documental, amb en Soufian de protagonista, mostrant que tot i les obstaculitzats tot és possible amb esforç i superació.

És evident que l’aparició d’un dels millors jugadors del món de futbol, si no el millor, és un element molt atractiu per a l’audiència. A més, tenint en consideració el pes d’aquest esport en la nostra societat. I és així com s’obre el documental, ambl’estrella del Futbol Club Barcelona intercanviant passades de pilota amb en Soufian, mentre una música afligida els acompanya de fons.

A l’inici també apareixen, en primer pla, diferents protagonistes i escenes del documental. S’alternen les declaracions de la mare d’en Soufian -l’Ouafae-, d’en Messi i diferents trobades d’en Soufian amb els seus ídols. Donen la seva opinió respecte el cas d’enSoufian i, abans que s’iniciï la trama, l’Ouafae fa unes tendres i commovedores declaracions: “a en Soufian li agradaria volar, però no ho podrà fer mai”. Un cop s’inicia l’argument, apareix un vídeo del protagonista principal -en Soufian- per poder entendre amb claredat el cas. Posteriorment, la Uvic, amb en Ferran com a protagonista, també entra en escena. La música a variat per ser animada ijocosa.

Un cop han entrat en escena els personatges del documental, i han estat presentats, finalitza el primer bloc de l’estructura narrativa: la introducció.

La Síndrome de Sandrow és la malaltia que pateix en Soufian, i en el segon bloc de l’estructura narrativa, és el més important. Les imatges s’introdueixen a la llar d’en Soufian després de fer un pla general del seu poble, mentre la veude la mare explica com va assabentar-se de la malaltia del seu fill. Tot seguit, el documental viatja a l’Hospital Sant Joan de Déu on, la doctora Cabrera, detalla la Síndrome de Sandrow. Mentre dura l’explicació, el documental mostra imatges per fer més entenedora les conseqüències de patir-la.

El tercer bloc arrenca amb un pla general d’un poliesportiu de la ciutat de Barcelona, mentre enSoufian arriba amb la seva cadira de rodes. És molt important aquesta imatge per dos motius. El primer perquè vol fer arribar a l’espectador que, tot i les traves que s’ha trobat pel camí en Soufian, no es rendeix i practica esport. El segon, per entendre la presència d’esportistes, especialment en Messi per ser futbolista i el seu ídol, al documental. Al pavelló apareix en Francesc Ordoño, membre dela federació Catalana d’Esports de persones discapacitades que explica les possibilitats que tenen aquestes persones a Catalunya per practicar esports.

Apareix en Soufian canviant les rodes de la seva cadira i posant-les a punt per jugar a bàsquet, l’esport que practica. La música que acompanya aquesta escena suggereix entusiasme i esforç. Més tard, també apareixen els seleccionadors deCatalunya i Espanya d’aquesta modalitat.

Tot seguit, apareix una escena molt emotiva. Apareix el vídeo, amb la cançó coneguda, d’una sèrie de TV3 que es pot relacionar directament amb el cas d’en Soufian: Polseres Vermelles. Aquesta sèrie es desenvolupa a un hospital i té com a protagonistes diferents nens que estan malalts. Inclús dos d’ells es troben en la mateixa situació que en Soufian, sensecames i en cadira de rodes. Llavors, s’intercanvien imatges de la popular sèrie amb escenes d’en Soufian jugant amb els seus amics.

El documental és prou atractiu i interessant. Tracta la malaltia d’un nen i fins ara han aparegut diferents personatges coneguts, com en Messi o els protagonistes de Polseres Vermelles. Però, per fer que la gent no s’hi desenganxi, insereixen imatges d’en Messi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documental
  • Documental
  • Documental
  • Documental
  • documental
  • Documental
  • Documentales
  • Documental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS