Drames Rurals

Páginas: 7 (1594 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
IDIL.LI XORC:
Justificació del títol:
Els dos personatges principals, en Tit i la Laia, que s’anaven a casar, orgullosos de compartir el seu amor, sent tal cosa com un idil.li, es topen amb la violència i el rebuig del poble, que es comporten com a primitius. Així doncs, la autora proposa aquest títol com a paradoxa d’aquest idil.li entre en Tit i la Laia que finalment es converteix en untragèdia, xorc vol dir estèril, per aixó és diu que l’idil.li és xorc.
Personatges:
Tit o Josep; és un captaire que tenia 60 anys. Era petit i rabassut. Amb prou feines podria caminar, s'aguantava amb dos bastons. Ell guardava els porcs en un clos. Era maltractat per la seva família.
La Laia; era una captaire d'uns 53 anys, Era alta i prima, i molt presumida, però li faltava un bull, era pubilla enuna barraca on criava conills.
Gonya; Era la líder de l' escamot de captaires.
Xica Llosca;Sempre rondinava entre dents i tirava amb forces d' un carretó
Queló; Era un beneit de 25 anys, era berbenes i addicte al tabac.
Nen de Bec; Sempre estava a prop d'en Queló, era un homenàs de nou pams, tenia 80 anys era fort i rabassut, tenia diners gracies als casaments de les seves filles, dintre delescamot se'l miraven malament
Cec; Testimoni del casament d'en Tit i de la Laia.
campaner; L'altre testimoni del casament d'en Tit i de la Laia.
rector; Persona que casa en Tit i la Laia i veu mort al nuvi moments desprès de la cerimònia.
Llúcia i Conilla; Dues velles consogres que vivien juntes i sempre competien entre elles per tot.
Mònica; Dona a la casa de la qual volen portar el cosferit d' en Josep.
Escolà; Era un jove membre de l' església.
Temps:
No es fa referència al nombre de dies que dura la narració, perquè no sabem quan temps passar des que la Laia li proposa al rector de contraure matrimoni fins que els casa. Hi ha una retrospecció que ens explica com els personatges principals han arribat fins a aquella situació. Pel que fa al temps històrics,com tota la resta decontes se situen a inicis del s.XX.
Espai:
No es fa referència a cap espai e concret, tot i que tots els espais que es descriuen són reals. Concretament els fets se situen en una rampa de la carretera per on baixes els captaires cap a la vila, després de la vila està situada la casa de la Laia i després l’esglèsia.
PARRICIDI
Justificiació del títol
El títol fa referència a l’assassinat entrepersones de la mateixa família. La gent del poble pensa que l’assassí ha sigut en Felet, per això l’autora hi posa aquest títol.
Personatges
Lena; és casada amb en Felet, és mestressa de casa i mare d’en Titet, és molt infidel ja que té molts amants. La Lena representa la sexualitat ja que la té desbordada.
Titet; és el fill de la Lena i en Felet, és el personatge que representa la inocènciaperò paradòjicament és el culpable de tots els fets succeïts, sense saber-ho.
Felet; representa a la víctima de la societat, ell no ha matat a ningú, però se’l acusa sense proves. És el marit de la Lena i passa moltes hores a la taberna, tema de fons ( alcolisme).
Pau; és un home agressiu i gelós. L’autora escull aquest nom com a contraposció del caràcter del personatge. És l’assassí de la Lena.Gent del poble; es tafanera i acusa a en Felet sense opció de defensa com tampoc amb mostra de proves, de la mort de la Lena.
Fets importants
A casa de la Lena hi ha un ganivet de pa lligat amb una cadena ( en aquella època era normal que estiguessin lligades en les cases de pagès perquè no es pogués matar a ningú). El ganivet no està lligar amb la cadena i el nen juga amb el ganivet i el posaa sota el llit. Aquest ganivet, posteriorment, serà l’arma blanca que causarà l’assassinat de la Lena. En Titet trobarà un tros de roba d’en Pau, que podria ser la proba que l’inculpés i demostrar la innocència d’en Felet, però inconscientment ell mateix retira el tros de roba.
Al final del conte es fa una reflexió final sobre la justícia, la massa ( el poble) en contra de l’individu ( Felet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS