Economia de l empresa b sico de selectividad 2012 2013

Páginas: 87 (21567 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2015
PAU: Economia de l'empresa
Bloc 1. La informació econòmica i financera de a l'empresa

La Comptabilitat
Concepte: És la ciència que estudia el patrimoni empresarial, de manera estàtica (patrimoni en un moment concret) o dinàmica (variacions que es donen en el patrimoni). També es defineix com la ciència que informa els agents econòmics de la composició del seu patrimoni, així com de lesoperacions que el modifiquen, emprant amb aquesta finalitat llibres i registres específics.
Objectiu: La finalitat de la comptabilitat és proporcionar informació econòmica i financera a l’empresari. Aquesta finalitat es pot desglossar en els tres objectius següents:





Objectius
de la
comptabilitat





Encara quela comptabilitat està al servei de l’empresari, són moltes les persones, tant físiques com jurídiques, interessades en la informació comptable de l’empresa.
Entre d’altres, tenen interès a conèixer la situació patrimonial, econòmica i financera els següents grups de persones:
La direcció, per prendre millors decisions.
Propietaris, per saber el grau de protecció dels seus ingressos.
Treballadors,per saber si conservaran o no el seu lloc de treball.
Creditors, per saber si podran recuperar els diners prestats.
L’Agència Tributària (Hisenda), per poder comparar les liquidacions fiscals amb la informació comptable de l’empresa.
El Patrimoni empresarial
Concepte: El patrimoni empresarial és el conjunt de béns, drets i obligacions que té una empresa degudament valorats en relació amb lafinalitat a què es destinen.
Actiu: Representa el total d'inversions fetes per l'empresa; són els béns i drets de l'empresa.
Patrimoni Net: Són les fonts de finançament pròpies de l'empresa.
Passiu: Representa les fonts de finançament alienes de l'empresa; són les
obligacions.
Masses patrimonials: El conjunt d’elements patrimonials es classifiquen en grups o masses patrimonials queaglutinen elements homogenis segons el criteri següent: els elements d’actiu s’agrupen i s’ordenen segons la menor a major disponibilitat (facilitat de convertir-se en diners líquids) i els de passiu segons la major o menor exigibilitat (moment en què l’obligació ha de ser pagada).
Masses patrimonials d’actiu:
Actiu no corrent: Està format per aquells elements del patrimoni vinculats a l’empresadurant més d’un exercici econòmic. L’actiu no corrent està format per les masses següents:
Immobilitzat intangible: formada per aquells béns que l’empresa necessita per produir però que no tenen una materialitat corpòria.
Immobilitzat material: formada per tots aquells actius tangibles i corporis, propietat de l’empresa i que aquesta empresa destina a la seva activitat productiva durant una sèriede períodes.
Inversions immobiliàries: formada per aquelles inversions en béns immobles (terrenys, habitatges, naus industrials, locals comercials, etc.) que no intervinguin en l’activitat pròpia de l’empresa, per tant es tracta d’elements per a obtenir rendes o plusvàlues.
Inversions financeres a llarg termini: composta per qualsevol inversió en actius financers a llarg termini (obligacions,bons, deute públic, etc.) o en participacions de capital (accions) que l’empresa té amb la intenció mantenir-les durant un període llarg de temps.
Actiu corrent: Està constituït per aquells elements que es troben en constant rotació, és a dir, que es renoven diverses vegades en un mateix exercici econòmic. L’actiu corrent està format per les masses següents:
Existències: formada per aquells materialsque s’utilitzen en l’elaboració del producte, o bé per les mercaderies ja elaborades que comercialitza l’empresa. Tots aquets béns han de patir una transformació o una venda per poder-se convertir en líquid després d’un període.
Realitzable: representa els crèdits i els drets de cobrament de l’empresa per operacions que ja estan consumades i que li permetran disposar de recursos efectius en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RECURSOS B SICOS DE LA EMPRESA
  • Economía Venezolana 2012-2013
  • Curso B Sico CCTV 2013
  • Treball Economia De L Empresa
  • Modelo selectividad 2011 economia de la empresa
  • Consideraciones B Sicas Del Marco L Gico
  • 7mo A O B Sico 2do Semestre 2013 Noviembre
  • Escuela Secundaria B Sica N 7 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS