Economia

Páginas: 5 (1091 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
Preguntes d’economia
1. On està l’origen de la última crisi?
Cap a l'any 2007 els sistemes econòmics i financers globals portaven ja diversos anys d'un esplendor sostingut, amb inversors, empresaris, governs i consumidors nord-americans, tots beneficiant-se d'un creixement de riquesa que semblava no tenir fi, amb empreses cada vegada més grans, riques i poderoses.
 Aquesta festa deprosperitat va arribar a un final dificultós a mitjans d’aquest any, quan alguns bancs i financers als Estats Units i Anglaterra van començar a experimentar seriosos problemes de liquiditat. És a dir, quan van reconèixer que no comptaven amb suficients fons per fer front a les seves obligacions.
Al principi, els mercats van assumir que els problemes d'aquestes entitats eren casos aïllats: alguns bancshavien fet males inversions i estaven en problemes, però els mercats es mantindrien estables i solvents i la vida continuaria tal qual. Aviat la realitat els mostraria el seu error.
Un darrere l'altre, més bancs i financers van començar a revelar greus pèrdues, els seus actius i valors van començar a ensorrar-se i el pànic es va començar a estendre, no només entre les economies del primer món,sinó també cap als països en vies de desenvolupament, incloent al Perú .
 Aviat el que s'havia cregut que eren casos aïllats de bancs en problemes, es va transformar en una crisi financera i econòmica global que ha posat al món davant d'un període d'enorme incertesa.
2. Per què li costa més a l’Estat Espanyol sortir d’aquesta crisi?
Actualment Espanya té el rècord d'aturats, més de 6.200.000. AEspanya li costa sortir tant de la crisi, perquè la nostra economia s'ha basat en el Turisme, al sector de la Construcció i en la Corrupció bàsicament.
Quan Alemanya, va veure que s'acostava la crisi, es van afanyar a tancar totes les aixetes de la Banca Alemanya. Com a conseqüència, la Banca Espanyola, ja no es podia Subvencionar, i per tant, van començar a denegar préstecs a particulars i apetites empreses.
Tots els nostres governs, li han concedit una importància mínima, a la investigació al desenvolupament, a la formació, etc.
Tant és així, que actualment, el Govern actual, PP, s'ha carregat aquestes tres coses més la sanitat pública.
Moltíssimes persones, amb les seves carreres i els seus màsters, es veuen en l'obligació d'emigrar a altres països. Mentrestant, aquí a Espanya,ens deixen només a les persones amb menys preparació i a tots els xoriços, polítics i empresaris.
En resum, estem envaïts, per la incapacitat del nostre govern de torn de fer bé els deures.
Actualment, com el Govern Espanyol no troba diners per finançar-se, es fan retallades. Però com més profunds són les retallades, més decreix l'economia. I com més decreix l'economia menys es recapta enimpostos. Estem entrant en una espiral de deute: les retallades en comptes de disminuir el dèficit, acaben per augmentar-lo.
3. Què vol dir aplicar polítiques econòmiques Keynesianes?
Vol dir aconseguir que tot el país tingui feina, d’aquesta manera tothom arribaria amb un sou a casa, gastarien una part d’aquests diners en comerços, empreses... i els treballadors, al seu torn, també guanyariendiners. Així s’acabaria amb la crisi econòmica.
4. Per què és important en una economia el paper de la banca?
El bon funcionament dels mercats financers és un factor clau per tenir un alt creixement econòmic, però un pobre desenvolupament d'aquests mercats és una de les raons per les quals molts països encara continuen sent pobres. Als països desenvolupats les activitats dels mercats financers tenenimpactes directes sobre la riquesa de les persones, sobre el comportament de les empreses i dels consumidors, etc.
Institucions financeres com els bancs, per exemple, són les que fan que els mercats financers realment funcionin. Sense ells, els mercats financers no serien capaços de moure fons des de la gent que estalvia els seus excedents cap a la gent que fa servir els fons en oportunitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS