Educació fisica

Páginas: 2 (303 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014
Axí com cell.
És un poema escrit per Ausiàs March, un poeta que va néixer a l'any 1400 al Regne de València i va acabar morint el 3 de març del 1459 aValència. Va ser un dels poetes més importants del Segle d'Or al lloc on va néixer i va acabar morint. Ausiàs expressava els sentiments per mitja "l'amor cortès" i peruna retòrica molt bona però molt falsa, buida i distant. La seva obra inclou un conjunt de 128 poesies amb un total de més de deu mil versos.
Deixant de banda elpetit resum de la vida d' Ausiàs March i ens fixem en el poema podem observar que es tracta d'un poema que té sis estrofes, formades cadascuna per vuit versos,menys l’últim que només en té quatre, podem observar que tots els versos són decasíl·labs i te una rima consonant la qual dona ABBA CDDC en la primera estrofa.En resum aquest poema és una cobla. en la qual en els quatre versos del final hi ha el senyal per anomenar la dama a la qual va dedicat el poema
Pel que he pogutinterpretar el tema principal d'aquest poema són els sentiments i records del autor, ja que no pot estar amb la seva estimada, perquè ella no li fa cas o perquèestà casada. El poeta fa servir alguns dels tòpics trobadorescos, com per exemple, el senhal que encobreix el nom d'una dama. També trobem els lausangiers, és adir, els envejosos que expliquen coses a la dama sobre el seu marit, el gilós.
Personalment m'ha encantat la forma en la qual expressava les seves ganes perestar amb la dama, ja que en un poema transmet moltes emocions i sentiments. Sincerament m'ha deixat sense paraules.









Lidia Pozo Carro
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS