Energies Renovables

Páginas: 12 (2926 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
1. INTRODUCCIÓ. CONCEPTES BÀSICS. ENERGÍES CONVENCIONALS.

Conceptes bàsics
Qualitat de la energía: la utilitat de cada tipus concret d´energía s´avalúa en funció de la seua capacitat per a produïr treball útil per unitat de masa o volum. La energía de major qualitat serà la més concentrada, mentre que la de baixa qualitat es trobarà dispersa en grans volumens, pel que encara que exista engran quantitats, la seua utilitat pràctica serà molt escassa.
Rendabilitat econòmica: vindrà indicada per la seua accesibilitat, la facilitat d´explotació i de transport, etc. La rendabilitat d´una determinada font d´energía dependrà del seu preu, ja que utilitzarem la que siga més barata. A llarg termini, fonts que en el passat es consideraben poc rentables poden arribar a ser-ho en el futur.Sistema energètic: conjunt de processos realitzats al voltant de la energía des de les seues fonts originals fins els seus usos finals. Els processos que es segueixen són: procés de captura o extracció de la energía primària; procés de transformació en energía secundària; transport dels recursos energètics secundaris fins el lloc de la seua utilització; i consum de la energía secundària. Elsdiversos convertidors involucrats formaràn una cadena per la qual circularà l´energía des de la seua font d´orig en fins a l´ús final. Cada procés de conversió comportarà certes pèrdues d´energía. La cadena energètica serà menys eficient com més llarga siga aquesta.
Rendiment energètic: relació entre l´energía subministrada al sistema i la que obtenim d´ell expressada en percentatge. El rendimentserà menor del 100% degut a l´existència de pèrdues energètiques, algunes de les quals són inevitables, mentre que altres es poden corregir.
Cost energètic: preu que pagem per utilitzar l´energía secundària. Existeixen costos ocults, com són els de construcció, manteniment, desmantellament i eliminació de l´impacte produït per la seua construcció. Altres costos ocults són els impactes ambientalsque provoquen les diferents fases del sistema energètic i les seues conseqüències, que moltes vegades s´abonen amb els impostos que tots paguem.
Energíes convencionals. Problemàtica actual
Les energíes convencionals són les fonts que s´utilitzen actualment. Moltes d´elles no són renovables ja que la taxa d´utilització és molt superior al ritme de formació del propi recurs, i a més emeten diòxidde carboni a l´atmòfera, per la qual cosa són molt contaminants. Les dos més utilitzades són:
1. Combustibles fòssils. Els combustibles fóssils es poden utilitzar en forma sòlida (carbó) o gaseosa (gas natural). Són acumulacions d´èssers vius que visqueren fa mil.lions d´anys. La matèria orgànica es va descomposar parcialment per falta d´oxígen, de manera que quedaren enmagatzemades molèculesamb enllaços d´alta energía.
2. Energía nuclear. El nucli atòmic d´elements pesats com l´urani, pot ser desintegrat (fisió nuclear) i lliurar energía radiant i cinètica. Les centrals termonuclears aprofiten aquesta energía per a produïr electricitat mitjançant turbines de vapor d´aigua.
Precissament, aquestes dos energíes són les més contaminants i les que més probabilitat tenen d´esgotarse en untemps relativament breu.
L´energía és fonamental per al desenvolupament econòmic d´un país i el benestar de la seua població. Forma part de l´instrumental econòmic, doncs se la requereix per a activar tot tipus de maquinària o ferrament, i encara que no s´incorpora materialment als bens i serveis produïts, té incidència en els costos de producció. A més, és un bé de consum final ques´utilitza per a la satisfacció humana.
En el present, s´utilitzen els combustibles fòssils com el 97% de l´energía que es consumeix al món: 38% és carbó, 40% és petroli i 19% és gas natural. S´estima que el petroli durarà només 45 anys més, el gas natural 65 i el cargó 230 anys. Actualment, la humanitat devora els combustibles fòssils a un ritme 100.000 vegades més ràpid que el de la seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energías renovables Vs energías no renovables
  • ENERGIAS RENOVABLES VS ENERGIAS NO RENOVABLES
  • Energias Renovables Y No Renovables
  • Energia Renovable y no Renovable
  • Energias renovables y no renovables
  • energias renovables y no renovables
  • ENERGIA renovable Y NO renovable
  • Energia renovable y no renovable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS