English

Páginas: 29 (7104 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
1r trimestres
1. Aproximació a la sociologia
LA sociòloga és l’estudi dels grups i societats que construeixen els humans i de la forma en que aquestes relacions afecten a la nostre conducte. La sociologia examina la manera en que les institucions socials tan com la família, el sistemes educatiu o l’economia influeixen en els individus. També estudien la forma en que les institucions socials escreen, conserven i canvien. La lliçó principal de la sociologia és que l’estructura de la societat afecta a la gent i modelar les seves actituds i les seves conductes.
1.1 Relació entre la sociologia i altres ciències socials.
La sociologia és part de la família de les ciències socials e inclou la psicologia, l’antropologia, l’economia, la política i la història.
Relació entre sociologia ipsicologia: Els psicòlegs estan interessats en les fonts internes del comportament i els sociòlegs a les externes. Els psicòlegs estudien el funcionament del sistema nerviós i els efectes dels neurotransmissors, hormones o la tensió nerviosa dels individus, en canvi els sociòlegs estudien el comportament de la societat i els afectes del infecció, les actituds canviants cap a la religió,política...
Els psicòlegs es concentren en la personalitat, conducte, actituds que són característics d’una persona, sense fer cas de la seva situació social, en canvi els sociòlegs es centren en la conducte i actituds que son característiques de la gent un una determinada situació social.
Relació entre sociologia i història: L’objecte de la història és l’estudi dels fets particulars en el seudesenvolupament temporal, mentre que el sociòleg analitza els fets socials en general
Relació entre Antropologia i la sociologia: L’antropologia comparteix l’interès de la sociologia en les instruccions socials i a les influencies externes de la conducta, els antropòlegs estudien generalment societats no accidentals, societats tribals comunitats racionals o grups petits però a més examinen les societatsindustrials modernes.
Relació entre economia i sociologia: L’economia és una ciència que s’ocupa d’administrar racionalment els recursos entre els membres de la societat, però és relacionar amb la sociologia pel fet que també a d’estudiar el comportament de la col·lectivitat ja que l’escassetat de recursos provoca lluites i tensions i els fenòmens econòmics provoquen unes determinades relacionshumanes, com per exemple els sindicats, les classes socials.
1.2 Funcions de la sociologia
1. Aclarir els assumptes públics immediats, així com aconseguir avenços en la ciència en general.
2. Examinar les hipòtesis que s’amaguen darrera de l’opinió pública. Una de les feines del sociòleg és parlar clar quan creu que el públic està desinformat, en relació d’un problema social.
3. Una altretasca és identificar els problemes que el públic no ha reconegut, localitza les causes d’aquests problemes i calcula el seu abast.
4. Són consultats sovint per planejar i avaluar solucions els problemes socials. Poden ser requerits per donar testimoni d’experts en tribunals o per actuar com a consultors de jacencies del govern o organitzacions privades, per acosnellar el president, per avaluar unprograma a novell global.
5. Finalment la sociologia pot ajudar-nos a una millora comprensió de les nostres pròpies experiències, problemes i expectatives.
1.3 La sociologia com a ciència
La sociologia comparteix 5 trets importants amb altres ciències:
1. La sociologia es crítica: En la mesura que no en té pro amb respostes que puguin semblar evidents a primer cop d’ull, sinó que exigeixenproves.
2. La sociologia està en minimitzar errors i perjudicis: Els socioloegs fan servir una veritat de tècniques per evitar veure el que ells volen o esperen veure.
3. La sociologia és una empresa pública: Els sociòlegs posen a disposició els seus mètodes i els seus resultats de manera que d’altres puguin evaluar les seves conclusions i comprovar-les independentment. Les conclusions no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • English
  • English
  • English
  • english
  • English
  • English
  • English
  • English

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS