FILOSOFIA 6 7 8 9

Páginas: 8 (1781 palabras) Publicado: 16 de agosto de 2015
EXERCICI 6

És evident que les sensacions difereixen entre elles: a la vista li sembla que les pintures tenen depressions i relleus però al tacte no li sembla el mateix. Anàlogament la mel sembla agradable sobre la llengua i desagradable sobre els ulls (...) Per això no podem dir què és en realitat cada una d'aquestes coses; podem, sí, dir què és allò que ens assemblen cada vegada. Cada fenomensembla que se'ns ofereix distint als diversos sentits. No es pot esbrinar, doncs, si aquest fenomen posseeix en realitat aquestes qualitats, o bé una de sola, que sembla distinta a la diversa constitució de cada un dels sentits, o bé en té més de les que a nosaltres se'ns apareixen de les quals algunes se'ns escapen. I, no aconseguint els sentits comprendre els objectes, tampoc no ho aconsegueixla intel·ligència. Precisament per aquest raonament, sembla resultar necessària la suspensió del judici sobre els objectes externs.

Sextos, Contra els matemàtics.


Després de llegir atentament el text, contesta les preguntes següents:
1. Quina tesi es defensa en aquest text?
2. Digues si aquest text té orientació dogmàtica o escèptica. Justifica la resposta.



1. Quina tesi es defensa en aquesttext?

Per això no podem dir què és en realitat cada una d'aquestes coses; podem, sí, dir què és allò que ens assemblen cada vegada.



2. Digues si aquest text té orientació dogmàtica o escèptica. Justifica la resposta.

Escèptic














EXERCICI 7

Feia molt de temps que havia advertit que, pel que fa als costums, alguna vegada cal seguir les opinions que se sap que són molt incertes comsi fossin indubtables tal com he dit abans; però, donat que aleshores tan sols desitjava dedicar-me a la recerca de la veritat, creia que calia fer tot el contrari, i rebutjar com a absolutament fals tot allò en què pogués imaginar el més petit dubte, per tal de veure si, després d'això, restava alguna cosa en la meva creença que fos enterament indubtable. Així, a causa que els nostres sentits mésd'una vegada ens enganyen, vaig voler suposar que no hi havia cap cosa que fos tal com ells ens la fan imaginar i, com que hi ha home que s'equivoquen en raonar, fins i tot respecte de les qüestions més simples de geometria, creient que estava exposat a equivocarme com qualsevol altre, vaig rebutjar com a falses totes les raons que abans havia pres com a demostracions. I, finalment, considerantque tots els pensaments que tenim quan estem desperts els podem també tenir quan dormim, sense que n'hi hagi cap que sigui vertader, vaig resoldre de fingir que totes les coses que fins aleshores havien entrat en el meu esperit no eren més vertaderes que les il·lusions dels meus somnis. Però immediatament després vaig copsar que mentre volia pensar així, que tot era fals, calia necessàriament quejo, que ho pensava, fos alguna cosa. I advertint que aquesta veritat: "Penso, així sóc", era molt ferma i segura (...), vaig creure que sense escrúpols la podia acollir com a primer principi de la filosofia que cercava.

Descartes, Discurs del mètode.


Després de llegir atentament el text, contesta les preguntes següents:
1. Quina tesi es defensa en aquest text?
2. Digues si aquest text téorientació dogmàtica o escèptica. Justifica la resposta.
3. Quina és la primera veritat indubtable que troba l’autor? Estàs d’acord amb ell?



1. Quina tesi es defensa en aquest text?


2. Digues si aquest text té orientació dogmàtica o escèptica. Justifica la resposta.

Esceptic acaba sent dogmatic









EXERCICI 8

El escepticismo pudiera estar o no estar de moda. Yo no os aconsejo que figuréis enel coro de sus adeptos ni en el de sus detractores. Yo os aconsejo, más bien, una posición escéptica frente al escepticismo. Por ejemplo: “Cuando pienso que la verdad no existe, pienso, además, que pudiera existir, precisamente por haber pensado lo contrario, puesto que no hay razón suficiente para que sea verdad lo que yo pienso, aunque tampoco demasiada para que deje de serlo.” De ese modo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practicas 4 5 6 7 8 Y 9
  • Historia ENP 6, 7, 8 Y 9
  • Caracteristicas De Las Edades 6, 7, 8 Y 9 Años
  • 7 8 9
  • Capitulo 7 8 9
  • CAPITULO 7 8 9
  • William 7 8 9
  • Tareas 7 8 Y 9

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS