germinal

Páginas: 7 (1504 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014
 PEL·LICULA: GERMINAL.
1- Fitxa tècnica de la pel·lícula:

Títol: Germinal
Nacionalitat:Francesa
Any: 1993
Duració: 170 min
Director: Claude Berri
Guió: Claude Berri i Arlette Langmann (adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Émile Zola.)
Muntatge: Yves Angelo
Música: Jean-Lois Roques
Actores principals i personatges en la pel·lícula:
Renaud Séchand (Etienne Lantier) GerardDepardieu
(Toussaint Maheu) , Miou Miou (La Maheude , esposa de
Maheu),Jean Carmet (Vicent Maheu, també conegut com
Bonamort o el Vell).
Altres personatges protagonistes en el film: Catherine
(filla de Maheu), Chaval ("home" de
Catherine), Rasseneur (propietari del bar), Maigrat (el
botiguer), Souverine (maquinista), los Grégoire (família del accionista de Voreaux), Hennebeau (director deVoreaux), Negrel (el enginyer)
Gènere: Drama Històric.
Ens descriu lles dificultats en la forma de vida i de supervivència de la societat del segle XIX.


2- Trama, argument i personatges:

Trama: Germinal és una pel·lícula que ens parla de la vida d’un jove a l’atur, Etienne Lantier, que entrarà a treballar a una mina al nord de França. La vida que portarà allà, a Montsou, serà elmés proper a l’ infern. Descobrirà la misèria, l’alcohol, i altres característiques pròpies d’una societat del segle XIX que viu amb patiment condemnada pel capital.
Una davallada en els sous dins d’una lluita socialista farà que s’opti per una gran vaga.
Com tota història podem veure la seva part amorosa. Trobem el romanç que uneix a Etienne amb Catherine un amor que brillarà davant la greusituació que pateixen els treballadors.
Per més que la vaga fos dominada per l’exèrcit encara mantenien les esperances que tanta desgracia i tantes morts haguessin servit d’alguna cosa.



Argument:
Ens situem a la França del segle XIX en un ambient proletari, degradat, que ens pretén mostrar com era la societat típica durant la revolució industrial i el moviment obrer.
La pel·lículacomença presentant-nos a Etienne Lantier, un jove a l’atur que decideix buscar feina. En troba una en una mina situada a la França Nord. Ell no serà conscient de les condicions a les que s’haurà de sotmetre. Allà coneixerà a Catherine amb la que mantindrà una relació amorosa que brillarà amb llum pròpia davant les fortes pressions que hauran de patir els treballadors.
El film, també ens mostraràuna societat burgesa que viu del luxe i sobretot del treball del proletariat.
Veurem una majoria del poble enfrontant-se a aquesta classe social per lluitar pels seus drets.
Escenes en les que els treballadors “dialoguen” amb les classes adinerades, escenes en que fins hi tot arriben a la violència, tot un seguit de seqüències que resumeixen amb una sola paraula la pel·lícula: REVOLUCIÓ.Podem observar les condicions amb les que treballaven a les mines, les pressions a les que els sotmetien els caps...
És un film que ens mostra això en general i que ens ensenya perfectament aquesta revolució , el moviment obrer i una clara diferencia social.
Ens presenta diversos punts de vista classificant-los segons les diferents ideologies politiques presents.
Per una banda trobeml’anarquisme i el comunisme. També podem parlar de marxisme i socialisme, dos moviments molt semblants amb finalitats i bases semblants.
Hi ha diverses escenes en que ens presenta una burgesia, adinerada, que ajuda als menys afortunats per mantenir la imatge i el prestigi social però que tenen com a forma de vida el capitalisme, els diners i riqueses davant de tot.
La pel·lícula és veu una claradiferencia entre el marxisme i l’anarquisme que a la vegada estan oposades a la reforma socialista.
Com a argument general podem dir que comença presentant-nos la figura d’Etienne Lantier, com es la seva vida a la mina i com s’uneix al moviment obrer lluitant contra les classes adinerades per recuperar els seus drets.
La pel·lícula acaba amb una frase que ens diu que la vaga només a provocat morts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS