Introduccion A La Economia- La Empresa

Páginas: 8 (1982 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
TEMA 2 LA EMPRESA, PRODUCCIO, COSTOS I MAXIMITZACIO DE BENEFICIS

FUNCIONAMENT DE L’EMPRESA
L’empresa es una institució econòmica en que la seva funció es aporta bens i serveis destinats al consum
La compra de factors productius genera uns pagaments a l’empresa que s’anomenen costos de producció o costos totals. La venda dels productes obtinguts genera a l’empresa unes entrades monetàriesque es denominen ingressos per vendes o ingressos totals.
La diferencia entre els costos totals i els ingressos totals es el que anomenem benefici de l’empresa.
FACTORS DE PRODUCCIO
Per agrupa els factors productius els hem de dividir en quatre grans grups:
Els recursos naturals son factors productius que no han estat fabricats per el home si no que s’obtenen de la naturalesa. Molts d’aquestsrecursos son no renovables, d’aquí la necessitat de racionalitzar-ne l’ús.
Las matèries primes, de forma genèrica, incorporen tots aquells bens i serveis que l’empresa compra a d’altres empreses i que son necessàries per incorpora al procés productiu per obtenir el producte acabat.
Les persones proporcionen el treball al dedica el seu temps i esforç a la producció dins de l’empresa. La remuneracióque rep el factor treball per la seva participació en el procés productiu es denomina salari.
El capital esta constituït per la maquinaria i els edificis. Els bens de capital son bens que han sorgit d’un procés productiu per a posteriorment ser utilitzats en un altre procés productiu. El capital pateix un desgast a causa de la seva utilització. Aquest desgast contablement te la denominaciód’amortització de capital
En alguns textos d’economia s’inclou també la capacitat empresarial per dirigir el procés de producció com un altre factor productiu, tot i que mes que un factor de producció l’existència de capacitat empresarial ajuda a organitzar i combinar factors de producció dins del procés de producció de la forma mes adequada possible.
LA FUNCIO DE PRODUCCIO
La funció de producció esuna expressió matemàtica que indica la quantitat màxima de producte que pot obtenir l’empresa amb cada una de les possibles combinacions de factors.
La funció de producció s’acostuma a representa de la següent manera:
Q = f(K,L)
On:
Q = Quantitat produïda del be
K = Factor de capital
L = Factor treball
f = funció matemàtica que relaciona la utilització dels factors de producció (L,K) amb elnivell de producció (Q)
Les tres consideracions fonamentals de la relació de producció son:
1) La funció de producció representa la quantitat màxima de producte que l’empresa pot aconseguir amb les diferents combinacions possible de factors de producció. La funció de producció implica treballar amb eficiència tècnica. L’eficiència tècnica es dona quant amb una combinació de diferents recursoss’obté la màxima producció.
2) La funció de producció es defineix sota un estat determinat de la tecnologia. La producció màxima que es pot obtenir amb una quantitat donada de factors productius depèn de la tecnologia.
Un canvi en la tecnologia modifica la funció de producció. Una millora tecnològica permet obtenir el mateix producte que abans amb menys factors productius.
3) La possibilitat derealitzar canvis en el volum dels dos factors considerats, capital i treball, es diferent a curt termini o a llarg termini.
A curt termini es el període de temps en que el factor capital resta fixa. Modificar el capital (maquinaria i edificis) requereix un cert temps. En el curt termini si la tecnologia resta constant, l’empresa nomes pot augmentar la producció incrementant les unitats de factortreball contractat.
A llarg termini es el període de temps que l’empresa necessita per canviar el numero d’unitats de capital. En el llarg termini l’empresa te marge per ajustar la quantitat de tots els factors de producció.
LA PRODUCCIO A CURT TERMINI
A curt termini i per a una determinada tecnologia, la funció de producció ens informa de la quantitat màxima de producte que es pot obtenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • introducción a la economía de la empresa
  • Introduccion a la economia de la empresa
  • introducción a la economía de la empresa
  • Introduccion a la economia e empresa
  • Economía de la empresa: Introduccion
  • Apuntes Introducción A La Economía De La Empresa
  • apuntes introduccion a la economia de la empresa
  • Introduccion a la empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS