jtgdehje

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2015

Sociologia del treball: branca de la sociologia que estudia el treball com a fenomen social, la seva divisió i la seva relació amb altres fenòmens de la societat ( ex: l’organització productiva ide treball, les condicions d’ocupació...)
Institucions: estructures i mecanismes d’ordre social que determinen el comportament d’uns grups de persones. Ex: família, educació, Estat...
Grups: dos omés individus que comparteixen una identitat comuna i interaccionen entre si. Els membres comparteixen interessos, valors i experiències. Ex: estudiants UIB, companys de pis...
Diferenciació social:quan trobem individus amb distintes qualitats individuals i amb diferents papers socials. No indica diferències en quant a qualitats personals.
Desigualtat social: quan les persones tenen un accésdesigual als recursos, serveis i posicions que la societat valora. Sorgeix per la capacitat humana de donar significat als esdeveniments i les coses o per algunes posicions socials.
Estratificaciósocial: quan les desigualtat socials es consoliden i s’institucionalitzen (han pres cos). La manera més fàcil de definir-la és a partir de les diferències socials. Les societats es componen per estrats.Castes: sistema social tancat en el que l’estatus personal s’adjudica de per vida. Aquest estatus està basat en la raça, el grup ètnic, la religió i la casta de la que provens. Ex: índia 1992.Estaments: formen part de l’època feudal primordialment. Consistien en estrats amb diferents obligacions i drets d’uns cap als altres. Entre els diferents estrats se permetia certa mobilitat i matrimonismixtes.
Esclavitud: forma més extrema de desigualtat en la que uns individus són propietat, literalment, dels altres. S’ha lluitat durant el temps contra la seva situació, i finalment, va desaparèixer(degut que no era rendible)
Classes: agrupament de persones que comparteixen certs recursos econòmics, els quals tenen una gran influència en l’estil de vida que poden dur. La propietat de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS