La bogeria

Páginas: 4 (974 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
Solucionari: Preguntes per al seguiment de la lectura de La Bogeria de Narcís Oller
Cap. I
1. A quina època se situa l’acció? Al 1867 com es veu en les primeres línies. Poc abans que es portés aterme la revolució de Setembre de 1868 a Espanya (La Gloriosa) que foragità del tron a Isabel II i instaurà un govern provisional presidit per Francisco Serrano, en el qual ocupà un càrrec com aministre de la guerra el general Prim (nascut a Reus el 1814 i mort a Madrid el 1870), que féu el possible per instaurar una monarquia constitucional, intents que culminaren en la vinguda d’Amadeu deSavoia.
2. Per quins fets es caracteritzen aquells temps? Cal tenir en compte el malestar de determinades classes socials: els obrers i la petita burgesia per la crisi econòmica del 66 i per larepressió que exercia la monarquia.
3. Quina actitud manté el narrador vers els fets polítics? Sembla que defensa els sectors progressistes i critica l’acció repressiva del govern de la monarquia. Pàg 66.
4.A quina pàg. es descriu Serrallonga i quina imatge ens fem d’ell? Pàg 62 i 63-64
5. Amb quin sobrenom se’l coneix? En Bandereta. A la sisena pàgina aprox, després de l’inici de l’obra Al final delparàgraf que comença: En Serrallonga, al dir de l’Armengol, era, a més a més, llunàtic, reservat, d’unes inconseqüències de caràcter inexplicables...
6. Quins altres elements, a part de la descripció,ens ajuden a entendre el personatge ? L’actuació, el diàleg i l’actitud que manifesten els altres personatges vers ell.
7. On va a parar Serrallonga en aquest capítol? A la presó. Torre de laciutadella.
8. Qui l’en treu? Com? El seu pare gràcies a les influències que té a Madrid.
9. Quines burles li fan el narrador i el seu amic? Li fan creure que els escrits que ell els dóna són publicats adiferents diaris i que tenen molt èxit, mentre que no és així de cap manera.
10. Quins papers li demana el Serrallonga a l’Armengol? Els diaris on han sortit publicats els seus articles.
11. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria
  • La bogería
  • La bogeria
  • La Bogeria
  • La bogeria
  • La bogeria
  • LA BOGERIA
  • la bogeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS