la fil·loxera a l'emporda

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2014
La fil·loxera a l’Empordà:
La fil·loxera a l’Empordà, va aparèixer a l’època de la restauració (1874 – 1898). La situació agrària a finals de segle desenvolupava grans desequilibris, igual que lasituació econòmica. Gran part dels encarregats de desenvolupar el sector agrari, és a dir els pagesos eren petits propietaris o jornalers, en canvi fora de Catalunya s’observaven grans extensionslatifundistes, centrades bàsicament al sud de la península ibèrica.
L’agricultura especialitzada en el conreu de cereals com el blat, l’ordi, la civada, i amb el conreu de la vinya i l’oli, que formavenels tres productes agrícoles més destacats de Catalunya. També es conreaven altres productes, com fruites o productes hortícoles.
L’expansió de la Fil·loxera a França i la gran qualitat dels vinsmajoritàriament andalusos , van fer que a Espanya hi hagués una sobre explotació d’aquest cultiu, per tant es transformes en una de les principals fonts econòmiques del país, i l’entrada de lafil·loxera al nostre país va crear una gran davallada de l’economia.
En el text s’observa l’ impacte que va provocar la fil·loxera al territori català, els especialistes en aquest tema afirmen que va ser unaèpoca desastrosa, ja que en aquella època la exportació de vi estava en uns màxims històrics i amb uns preus molt ven pagats. Aquesta plaga va començar a França i a Catalunya, i el primer avis vaarribar l’any 1867, per l’ institut d’estudis catalans de Sant Isidre, que més tard seran els que varem lluitar més conta la plaga. Al 1876 va començar a entrar a Catalunya, van intentar parar l’entradad’aquesta plaga, i com bé e mencionat abans, l’ institut d’estudis catalans van investigar i van adonar-se que aquest insecte no podia volar més de 20km així que van decidir abolir les vinyes del suddels Pirineus. Això va suposar una quarta part de la plantació a Catalunya, i no va estar ven vist, ja que el comerç estava en el seu millor moment, però era la única solució per aturar la plaga....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fil·loxera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS