MAGDALENA PENITENTE

Páginas: 4 (915 palabras) Publicado: 25 de enero de 2014
 Ana Tomás Gasch
COMENTARI DE PINTURA: MAGDALENA PENITENT.
L’obra que vaig a comentar s’anomena Magdalena Penitent. Actualment es localitza al museu de Belles Arts de València. L’obra es unapintura pertanyent al segle XVII , a l’època coneguda com el barroc o segle d’or a Espanya. Aquesta obra li està atribuïda a Pedro Orrente per la similitud compartida amb altre obres del pintor ; perexemple els llavis i el nas de la santa son quasi iguals que els de l’àngel representat en El Sacrifici d’ Isaac obra firmada per l’autor.
A partir del segle XVII les representacions de MaríaMagdalena es varen multiplicar arran de la reforma catòlica del Concili de Trento. Aleshores començà a representar-se a la Magdalena com un dona en perpetua penitencia amb la finalitat de mostrar-la com unapecadora que es penediria fins la seua mort dels pecats que havia comés. En aquesta representació podem intuir que s’ al·ludeix al moment posterior a la mort de Crist , degut a que La Magdalena esrepresentada mirant cap a dalt com afligida per la mort del seu Salvador i amb la canterella de ungüents a les mans i demostrant que farà penitència fins la seua pròpia mort.
En quant a l’aspecteformal de l’obra el pintor utilitza la tècnica de l’oli sobre llenç. Utilitzant un traçat fi per el predomini del color front al dibuix. L’autor utilitza pinzellades soltes y sinuoses ,fent us de leslínies corbes.
Pel que fa al conjunt global ens trobem davant d’un obra on preval l’obscuritat. Es una pintura en la que el autor fa un us abundant del clarobscur , utilitzant-lo per a ressaltar la figuraprincipal i única de l’obra. Es a dir, el fons del quadre és obscur i la part esquerra de la santa es troba il·luminada; amb aquest us del contrast el pintor pretén que fixem la nostra atenció enMaría Magdalena. El que més impacta de la pintura és el punt de vista que ha adoptat l’autor ,es a dir, la disposició del cos i el rostre, enfocant la imatge des de baix . Pel que fa al moviment es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Magdalena Penitente (Análisis)
  • Penitencia
  • Penitencia
  • La Magdalena
  • magdalena
  • magdalena
  • Magdalenas
  • El magdalenismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS