MARKETING

Páginas: 8 (1847 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
La noció de client potencial permet nomenar al subjecte que, d'acord amb un anàlisi de mercat o estudi de màrqueting, podría convertir-se en comprador, consumidor o usuari d'un producte o servei. La potencialitat, en aquest cas, refereix a una conducta que encara no s'ha concretat.
Els clients potencials, per tant, són aquelles persones, empreses o organitzacions que encara no realitzen compresa una certa compañia però que són considerats com a possibles clients en el futur ja que disposen dels recursos econòmics i del perfil adequat.
Al considerar als clients potencials com una variable, és possible estimar certs volums de vendes per al futur. En altres paraules: els clients potencials són una possible font d'ingressos futurs.


Els clients actuals es divideixen en quatre tipus, segons la seva vigència , freqüència , volum de compra , nivell de satisfacció i grau d'influència .

Clients Actius i Inactius : Els clients actius són aquells que en l'actualitat estan realitzant compres o que ho van fer dins d'un període curt de temps . En canvi , els clients inactius són aquells que van realitzar la seva última compra fa bastant temps enrere , per tant , es pot deduir quees van passar a la competència , que estan insatisfets amb el producte o servei que van rebre o que ja no necessiten el producte .


Clients de compra freqüent , mitjana i ocasional : Un cop s'han identificat als clients actius , se'ls pot classificar segons la seva freqüència de compra , a:

Clients de Compra Freqüent : Són aquells que realitzen compres repetides sovint o el interval detemps entre una compra i una altra és més curta que el realitzat pel gruix de clients . Aquest tipus de clients , en general , està complagut amb l'empresa , els seus productes i serveis . Per tant , és fonamental no descuidar les relacions amb ells i donar-los contínuament un servei personalitzat que els faci sentir "importants " i " valuosos" per a l'empresa .

Clients de Compra Habitual : Sónaquells que realitzen compres amb certa regularitat perquè estan satisfets amb l'empresa, el producte i el servei . Per tant , és aconsellable brindar una atenció acurada per incrementar el seu nivell de satisfacció , i d'aquesta manera , tractar d'incrementar la seva freqüència de compra .

Clients de Compra Ocasional : Són aquells que realitzen compres de tant en tant o per única vegada . Perdeterminar el perquè d'aquesta situació és aconsellable que cada vegada que un nou client realitzi la seva primera compra se li sol · liciti algunes dades que permetin contactar en el futur , d'aquesta manera , es podrà investigar ( en el cas que no torni a fer una altra compra ) el perquè del seu allunyament i el com es pot remeiar o canviar aquesta situació .

Clients d'alt , mitjà i baix volumde compres : Després d'identificar als clients actius i la seva freqüència de compra , es pot realitzar la següent classificació ( segons el volum de compres ) :

Clients amb Alt Volum de Compres : Són aquells (en general , " uns quants clients" ) que realitzen compres en major quantitat que el gruix de clients , fins al punt , que la seva participació en les vendes totals pot arribar a entre el50 i el 80% . En general , aquests clients estan complaguts amb l'empresa, el producte i el servei , per tant , és fonamental retenir planificant i implementant un conjunt d'activitats que tinguin un alt grau de personalització , de tal manera, que es faci sentir a cada client com a molt important i valuós per a l'empresa .

Clients amb Mitjana Volum de Compres : Són aquells que realitzencompres en un volum que està dins de la mitjana general. En general , són clients que estan satisfets amb l'empresa, el producte i el servei , per això , realitzen compres habituals .
Per determinar si val la pena o no , el cultivar perquè esdevinguin Clients amb Alt Volum de Compres , s'ha d'investigar la seva capacitat de compra i de pagament .

Clients amb Baix Volum de Compres : Són aquells el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS