MARQUETING

Páginas: 8 (1792 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
5. El COMPORTAMENT DEL CONSUMIDOR

A. Tipus de compra que es realitza en Naturbody.
Segons els tipus de compres existents, en Naturbody es fan les compres :
Per impuls: la cosmètica és una compra per impuls ja que és un capritx dels consumidors adquirir aquests productes que no pertanyen a una necessitat primordial dels éssers humans. A Naturbody es compra pel antull de estar bé presentable,sentir-se agradable amb un mateix i a més estar a la moda d’una manera molt natural.
Espontànies: la persona que compra en Naturbody es dóna el gust de comprar cosmètiques de molt bona qualitat i en aquest establiment d’alt rang.
Concretes: els consumidors són fidels a la cosmètica de Naturbody. Només compren aquesta marca, aniran al lloc on es troba la botiga (centres comercials i en carrersmolt transitades) i a més paguen el preu que demanen per tal d’obtenir els seus productes.
Tipus de compra en Trébol i Magnolia:
En aquests establiments, es realitzarà els mateixos tipus de compres que en Naturbody, ja que són altres botigues de cosmètica natural.

B. Procés de decisió de compra que segueix un client que compra productes de cosmètica en aquest tipus d’establiment.
El procésde compra s’inicia quan la persona sent l’absència o fallida d’un producte i reconeix que té una necessitat. En aquest cas, el client, amb la compra de la cosmètica, té una necessitat de estima, que es troba en el quart esglaó de la piràmide de Maslow.
De estima perquè té la necessitat de sentir-se admirat i reconegut pels altres. El consumidor de productes de cosmètiques sent la necessitat detenir una imatge positiva de ells mateixos (busquen la bellesa). Amb els productes de cosmètica aconsegueix que la seva autoestima es reforci i es senti satisfet amb ell mateix.
A més hi ha que afegir que comprant en aquests establiments que es troben només en els centres comercials i en carrers molts transitats de les principals ciutats d’Espanya, el client adquireix un estatus social i unaadmiració per comprar productes de cosmètica que són de primeres marques i alta estètica, per tant són cars i només es poden dar aquest capritx les persones que tinguin una economia adequada.
En segon lloc està la recerca d’informació que pot ser interna (experiències prèvies) o externa (empreses, familiars, amics, etc). L’experiència s’aconsegueix amb l’aprenentatge i ens lleva a la repetició decompra i fidelitzar amb una marca. En els productes de cosmètica, l’informació s’aconsegueix de les dues fonts. D’una part, l’informació que un client adquireixi serà de la seva experiència d’haver comprat els productes d’aquesta marca i en aquest establiment. D’altra, serà per l’estatus que tenen aquestes empreses al disposar aquests productes, per la família o els amics que poden influenciar ala persona d’aquests productes d’alta cosmètica.
En tercer lloc es troba l’avaluació d’alternatives. El consumidor decidirà si aquests productes li proporcionen els beneficis que busca. En la compra d’aquests productes, el consumidor estableix que aquets, són d’una marca molt bona i que són d’alta cosmètica, per això, decideix comprar en aquests establiment.
En quart lloc, el client efectua laseva compra d’una forma impulsiva, espontània i concreta pel fet de ser un capritx, un gust i per la marca d’aquests productes de cosmètica.
En últim lloc, el consumidor d’aquests productes tindrà un comportament post-compra. El comprador tindrà un aprenentatge (canvi en el pensament del client con conseqüències d’altres compres), una satisfacció/insatisfacció (estarà satisfet o no ambl’establiment i la marca del producte) i una dissonància cognitiva o cognoscitiva (si podria haver comprat productes de cosmètica en altres establiments que siguin de bona qualitat i amb un preu més econòmic).

C. Factors interns i externs que influeixen en el client de Naturbody al realitzar la compra d’un producte en una de la seva botiga.

Factors interns: dintre d’aquests factors poden trobar:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS