mediació

Páginas: 9 (2103 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014

Índex

1. Introducció
2. Mediació; Fonaments Teorics
2.1. Principis de la mediació
2.2. La mediació com a eina de resolución de conflictes
2.3. Mediació en els diferents ambits
3. Mediació escolar
3.1. Que és la mediació escolar?
3.2. Servei de mediació al institud ronda
3.2.1. Per que pendre aquesta iniciativa?
3.2.2. Com funciona el servei de mediació?3.2.3. Que aporta la mediació als alumnes?
3.2.4. Com s’implementa la mediació a l’escola?
3.2.5. Quin es el rol de mediador/a?













Introducció

En aquest treball presento la investigació envers la mediació que he realitzat davant de la assignatura desenvolupament comunitari, ja que es una eina important per duu a terme un bon desenvolupament de lacomunitat o en aquest cas l’escola, o bé, per arreglar certs problemes que apareixen dins de l’objectiu o en la convivència al llarg de l’etapa escolar.
La investigació ha estat realitzada al voltant de la mediació dins del propi centre, l’institut Ronda de Lleida, és presenta com i perquè ha sorgit aquesta iniciativa, com funciona el servei dins de l’institut, que aporta la mediació com a eina alsalumnes del centre, de quina manera s’implementa i quines son les funcions o la manera més correcta d’actuar dels mediadors.

















MEDIACIÓ : Fonamentació teòrica
Principis de la mediació
Hi ha una regulació específica a Catalunya, puntera no només a l'Estat Espanyol, sinó també a Europa. La Llei 1/2001, de mediació familiar, va legalitzar la mediació en l'àmbitfamiliar a Catalunya. Actualment hi ha una nova llei de mediació que n'amplia els àmbits.
A Espanya diverses comunitats autònomes ja han regulat la mediació. En general, el treball dels mediadors està basat en un seguit de principis, com ara:
Imparcialitat. El mediador no pren part a favor o en contra dels posicionaments de les parts; tampoc no en té, d'interès directe o indirecte en la solució delconflicte.
Confidencialitat. El contingut de tot el que les parts diguin o expressin dins del procés de mediació és secret i no es pot fer servir fora de la mediació.
Voluntarietat. Les parts en conflicte han de partir d'un punt inicial d'acord: volen donar l'oportunitat a la mediació per gestionar el seu conflicte. Això implica que, en qualsevol moment, una de les parts pot retirar-se i donarper acabada la mediació.
Autonomia de la voluntat de les parts. El mediador respecta la lliure disposició de les parts en conflicte: només elles proposen les solucions, els terminis i pactes sobre la seva verificació, sobre el compliment dels acords, etc.

La Mediació com Eina de gestió de conflictes
La mediació és una de les formes possibles de gestió alternativa dels conflictes. Ésalternativa, per exemple, a la resolució judicial del conflicte d'interessos. La mediació entén que a través del diàleg és possible arribar a l'entesa en qualsevol conflicte present o declarat en què puguin trobar-se les persones. Per facilitar aquest diàleg, el mediador ajuda les parts en conflicte, però no imposa cap solució ni intervé amb cap tipus d'interès. Ni tan sols, el mediador té interès en quèles parts arribin a un acord concret. Molt sovint, és la simple participació en el procés mateix de mediació la forma de contenir, gestionar o pacificar una relació conflictiva.



Mediació en els diferents ambits
Malgrat cada mediació és única, en el sentit de què amb la mediació podem afrontar qualsevol tipus de conflictes, tradicionalment, els mediadors han tendit a especialitzar la sevatasca. Així, parlem de diferents tipus de mediació en diferents àmbits .
També anomenada mediació ciutadana o mediació social. És la mediació referent a les relacions veïnals als pobles, barris i ciutats. Inclou la gestió dels conflictes a les comunitats de veïns, l'ús dels espais públics (carrers, parcs, places), conflictes relacionats amb el civisme, la convivència urbana, les activitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso de mediaci
  • Mediaci 1
  • MEDIACI N
  • PROCESO DE MEDIACIÓ
  • La Mediaci N
  • Mediacio
  • ENSAYO MEDIACI N DE CONFLICTOS
  • TECNICAS DE MEDIACI N Y ARBITRAJE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS