metode aceraosc

Páginas: 22 (5397 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
PROVA DELECTURA: El MÈTODE GRÖNHOLM de Jordi Galceran

1.- Què és el “mètode Grönholm” ? En què consisteix?
El mètode Grönholm és un mètode de selecció que consisteix en una entrevista conjunta o dinàmica de grup que es realitza a una sèrie de candidats (normalment entre cinc i onze persones). El mètode consisteix en analitzar i observar les capacitats dels candidats mitjançant unasèrie de proves.
2.-Explica una de les proves a les quals es sotmeten els “candidats”.
Una de les proves consisteix en que els personatges són els únics ocupants d’un avió que està apunt d’estavellar-se i només hi ha un paracaigudes. Cadascun d’ells ha de defensar perquè el seu personatge ha de sobreviure i utilitzar el paracaigudes. Els tres personatges agafen un barret que simbolitza la persona quedefensen. En Carles defensa el torero, en Ferran defensa el bisbe, la Mercè defensa el pallasso i per últim l’Enric defensa a un polític.
3.-Al final, li donen la feina al Ferran?Per què?
No perque
4.-Interpreta una frase que diu la Mercè/Neus cap al final de l’obra: “No busquem un bon home que sembli un fill de puta. El que necessitem és un fill de puta que sembli un bon home”. (Pàg. 90).La frase vol dir és que els dóna igual el caràcter o qui és, el que busquen és una imatge d’un bon home cap a l’exterior, els importa el comportament i la imatge que veurà el públic al que es dirigeixen. Agafaran a qui dona la imatge més bona i es sàpiga vendre al públic.
5.-Explica el canvi d’actitud de Ferran entre la trucada de mòbil que fa al principi de l’obra (pàg. 8) i la que fa al final(pàg. 92).
En la primera trucada en Ferran no sabia de que anava tot i tenia que donar bona imatge per que l’agafessin per això el seu vocabulari i actitud són més respectuoses i vigila el que diu. En canvi al final la segona trucada ja la fa amb actitud normal i com que ja no l’agafen no es cohibeix quan te dir res, fins i tot parla amb un tó més alt i una mica agressiu perquè escoltin el quediu.
6.-Qui són en realitat l’Enric, la Mercè i el Carles? Quan se n’adona el Ferran que l’han enganyat? Són
7.-Qui és , al final, el personatge que resulta tenir un caràcter més dur, més insensible, menys empàtic ? Raona la resposta.
8.- Explica quin és el tema que creus que es tracta l’obra i justifica la resposta.
El tema principal de l'obra és com l'ésser humà es comporta davant l'ànsia depoder, la insolidaritat, la cobdícia, o la mentida i treure els seus pitjors instints per tal d'obtenir allò que desitja: poder, prestigi i diners. També veiem l’aspecte dels humans egoistes que prefereix els diners i la feina abans que la seva família i/o els amics.

9.-Al llarg de la lectura , què és el que més t’ha sorprès de l’obra?
M’han sorprès moltes coses però n’hi ha dos principals. Laprimera és que en tota la història el vocabulari era culte i poc vulgar però contenia paraulotes i en una entrevista de treball no crec que ho vegin amb bons ulls. L’altre cosa que m’ha sorprès ha sigut el final bastant diferent del que jo m’esperava. Sobretot la part final on li donen una oportunitat a en Ferran i ell no la sap veure ni aprofitar.
10.- En funció de la teva opinió personal, dónaarguments per aconsella o desaconsellar la lectura d’aquest llibre a altres possibles lectors de la teva edat.
Per a mi el llibre és molt bo i els personatges estan molt be fets .La historia que ens explica és molt bona i està explicada d’una manera que et fa pensar qui és l’infiltrat i qui és el real

entrevistat. N’hi ha un joc entre el lector i el escriptor que m’ha agrada’t. Les mevesteories anaven canviant constantment i al final quan descobreixo qui és cadascú em quedo amb la sensació d’haver llegit una bona historia. M’imaginava de tot menys el final tal i com és.
Aconsello aquest llibre perquè és fàcil de llegir i amb les poques pàgines que té hi explica una molt bona història. I la història et diverteix fins al final.

PROVA DELECTURA: El MÈTODE GRÖNHOLM de Jordi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodo Y Sus Metodos
  • Metodos De Metodos
  • Metodos
  • Metodos
  • Metodo
  • Metodo
  • Metodo
  • El Metodo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS