mgf

Páginas: 13 (3037 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
Índex

Què és la mutilació genital femenina i quin és el seu origen? 3
Conseqüències 4
Conseqüències físiques de la pràctica 5
Impacte personal i social 5
Dimensions de la mutilació genital femenina 5
Conseqüències psicològiques i sexuals de la pràctica 5
Àmbit psicològic 6
Conseqüències socials 7
Propostes d’intervenció 7
Propostes d’intervenció 7
Com s’hi intervé? 8
La Intervenció mèdica10
La intervenció del treballador social 12
Bibliografia 14



















Què és la mutilació genital femenina i quin és el seu origen?

La mutilació genital femenina (MGF) és el nom genèric donat a aquelles pràctiques que impliquen l’extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions als òrgans genitals de les dones per raons culturals, tradicionals o d’altres ambfinalitat no terapèutica.

La mutilació genital femenina és practicada per diferents ètnies de vint-i-sis països africans i en alguns d’Àsia. Es desconeix el seu origen, però es considera que podria ser una pràctica mil·lenària sorgida a l’antic Egipte, prèvia al naixement i l’expansió de l’Islam. Es pot afirmar que no és un precepte islàmic, ni tampoc de cap de les religions principals. Lavinculació amb la tradició de l’ablació depèn més de la identitat ètnica que no del país al qual es pertany.
A les zones on tradicionalment es practica, la mutilació genital obeeix a una coherència de grup que pot tenir implicacions diferents. Pot ser un requisit ineludible per poder casar-se, per assolir una determinada posició o simplement per ser acceptada dins la comunitat, ja que amb laintervenció es creu que la dona aconsegueix netedat i puresa.

La mutilació genital femenina és, doncs, una pràctica cultural que es realitza en el context d’una comunitat i d’un grup, que es justifica en creences errònies des de diversos àmbits:

El costum i la tradició que determinen el rol de la dona dins la comunitat.
El control de la sexualitat i el foment de la castedat. Es creu que mitiga eldesig sexual, garanteix la fidelitat i incrementa el plaer sexual masculí.
Les funcions reproductives. Hi ha la creença que les dones no mutilades no poden concebre o que millora i facilita el part. També es pensa que es pot arriscar la vida del nadó si aquest en el moment del part toca el clítoris.
Les raons d’higiene. La dona no mutilada és considerada bruta, i, per tant, la comunitat li prohibeixla manipulació de l’aigua i els aliments.
Les raons d’estètica, ja que hom considera els genitals com una part mancada de bellesa i excessivament voluminosa.
Els motius religiosos. Sovint es justifica la MGF emparant- se en la religió, apuntant que es tracta d’un precepte islàmic emanat de l’Alcorà.
La mutilació sol produir-se en un entorn on l’individu se supedita als designis, les necessitatsi les decisions de la comunitat. Alguns dels països on es practica són emissors de persones que inicien un procés migratori. En aquest marc, en relació amb la pràctica de la mutilació, la família que resta en el país d’origen sol exercir una forta pressió social cap als membres de la família emigrada, que arriba al seu punt àlgid en el moment en què aquests tornen a casa, ja sigui de maneradefinitiva o en període de vacances. Aquest moment de retorn dels membres de la família que inclou nenes que no han estat mutilades pot suposar un moment d’elevat risc real per a elles.
Per aquest motiu és important l’abandonament per propi convenciment de les pràctiques pels pares de la nena, més enllà de la imposició legal i que, d’aquesta manera, vetllin per la integritat física de les filles.Conseqüències

La mutilació genital femenina és un acte de violència masclista que, sovint, genera complicacions físiques, psicològiques i sexuals en les dones i les nenes, tant si la mutilació és recent com per conseqüències derivades d’una mutilació practicada fa diversos anys.
La gravetat de les conseqüències depèn de la tipologia o de les condicions en què s’ha realitzat la mutilació.

Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Mgf
  • nbg bvaegrrtiy.,mgf
  • Casos y Debates MGF
  • La practica de la MGF
  • La Ablación O Mgf
  • MGF. Hacia una perspectiva pluralista.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS