ola que tal

Páginas: 7 (1522 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
Per estudiar les cèl·lules cal fer servir el microscopi. Utilitzant un microscopi òptic es poden observar pocs detalls de les cèl·lules, però l’ús de microscopis electrònics revela tot un seguit d’estructures dins la cèl·lula.

En aquesta activitat podreu aplicar els coneixements que heu après anteriorment sobre l'estructura i la fisiologia cel·lular, i sobre els diversos tipus de microscopis.A més, fareu exercicis sobre l'equivalència entre les unitats de longitud que s'empren en microscopia. Els esquemes següents representen el funcionament dels tres tipus de microscopis (microscopi òptic, microscopi de transmissió i microscopi electrònic de rastreig). El microscopi òptic s'ha representat invertit per tal de fer més paleses les semblances amb els altres tipus de microscopis.Comparació dels tres tipus de microscopis
Per tal de resoldre amb facilitat les activitats posteriors sobre els tipus de microscopis, podeu fer servir les següent webs:
1. Com són les lents d'enfocament en el microscopi òptic? i en l'electrònic? Dos sistemes de lents: l’objectiu i l’ocular. I l’electrònic, lents magnètiques que creen camps per dirigir els electrons.
En el microscopi òptic les lentsson vidres i en els electrònics son magnètiques.
2. Com s'il·luminen les mostres observades al microscopi òptic? I en els microscopis electrònics, com "s'il·luminen"? En el microscopi òptic hi ha una llum per sota de la mostra. En l’electrònic funciona amb electrons, es a dir no s’ha d’iluminar.
3. Com incideixen els electrons en les preparacions del microscopi electrònic de transmissió? I enel d'escàner? En el de transmissió passen per diferents lents i es van creant a mida que baixen i travessen la mostra i donen la imatge a baix de tot. En el d’escàner els electrons passen per les lents condensades fins a baix de tot on es troba la mostra.
4. On es recull la imatge obtinguda en el microscopi òptic? I l'obtinguda en els microscopis electrònics? En el microscopi òptic la imatge esdona a l’objectiu a dalt de tot, per on mires. En canvi a l’electrònic la imatge es don a baix.
5. Aquestes microfotografies mostren espermatozoides observats amb microscopi electrònic de transmissió i de rastreig. A partir d'elles explica les característiques (colors, dimensionalitat, resolució,...) i les diferències entre ambdós tipus d'imatges.

Al microscopi de transmissió es mes gran, es veuen 2D, per tant la resolució es mes dolenta i al de rastreig es mes petit, es veu en 3D, per tant la resolució es mes bona i els colors es veuen mes clars.
6. Què pots dir sobre els augments i el poder de resolució dels diferents tipus de microscopis? Igual que abans.
7. Quins d'aquests microscopis permeten l'observació de cèl·lules vives i quins no? El òptic i el d’escàner si, els electrònicsde transmissió no perquè els atravessa.
Unitats de mesura de les cèl·lules
8. Feu servir la següent web per omplir la taula que teniu a continuació sobre l'equivalència de les diferents unitats de mesura de la cèl·lula:
Totes son 10`3.
Estudi de les cèl·lules i la seva mesura
L'observació de les cèl·lules amb els diferents tipus de microscopis serveix per l'estudi de l'estructura ifuncionament dels seus orgànuls, a la vegada que permet conèixer la mida de les diferents estructures cel·lulars.
Per tal de resoldre amb facilitat les activitats que es proposen a continuació, podeu fer servir la següent web o informació:
Equivalència entre: mida real, mida aparent, i augment: el nombre d'augments és la relació entre la mida de la imatge o mida aparent (MA) i la mida real de l'objecte(MR). Aquesta equivalència es resum com:
Nombre d'augments = MA / MR
9. Aquesta fotografia correspon a un tipus determinat de cèl·lula:
És Procariota o Eucariota? Animal o vegetal? Quins detalls ho justifiquen? Eucariota, animal
Com es podria calcular la mida real (diàmetre per exemple) d’aquesta cèl·lula? Coneixent els augments del microscopi i fent el càlcul.
Poseu noms a totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • OLA QUE TAL ESTAS
  • Ola que tal
  • Ola que tal
  • Ola que tal
  • ola ola k tal
  • Ola que tal estan
  • ola que tal lo llevais
  • Resumen ola que tal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS