Orígens de la tragèdia

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
Orígens de la Tragèdia
Atenes és on va néixer aquest gènere, relacionat amb el culte a Dionís. Pisístrat va ser qui va instaurar a Atenes el ritual al déu i va fer uns festivals dramàtics anomenats“grans Dionísies” o on es representen les obres dels poetes tràgics i còmics durant cinc dies. Segons Aristòtil, la tragèdia va sorgir dels que entonaven el ditirambe, cant ritual de Dionís. Tepis vaser el primer que va introduir un actor, qui responia davant del cor, i als teatres grecs els poetes podien representar el paper d’un actor. Es va crear un pròleg que feia conèixer el tema al públic,un discurs, on l’actor expressava diferents passatges de la vida dels herois, i un diàleg entre el cor i l’actor. Els actors portaven mascares pintades per a que el públic els veiés millor. AmbDionís tenia un origen satíric que va perdre per a fer-se més seriós. La tragèdia busca en els herois de la mitologia els temes que provocaven l’emoció i la compassió de l’ésser humà.

Parts de latragèdia
Estructura:
- Pròleg: part introductòria on deien els fets i presentaven als actors.
- Pàrode: primera entrada a escena del cor.
- Episodi: part situada entre dues entrades del cor, diàleg entreactors.
- Estàsim: el cor cantava sense canviar de lloc mentre els actors deixaven l’escena i es canviaven per representar altres personatges. Llavors continuava els segon episodi i després elestàsim, i així de tres a set vegades.
- Èxode: sortida d’escena del cor i fonal de la peça.


Èsquil (525 aC)
La seva producció literaria consta de unes noranta obres de les cuals es conservensenceres set. Ell es el creador de la trilogia seguida d’un drama satíric: tetralogia. Èsquil va convertir les llegendes de la tradició grega antiga en models universals per a les persones.

Sòfocles (497aC)
Se li atribueixen 123 obres, però nomes es conserven set. Sòfocles va introduir el tercer actor amb el que va aconseguir més dramatisme en els diàlegs. Va passar de 12 persones en el cor, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tragedia
  • La Tragedia
  • tragedia
  • Tragedia
  • Tragedia
  • La Tragedia
  • La tragedia.
  • La tragedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS