Pac 1 Processos Psicologics Bàsics Memoria Uoc

Páginas: 6 (1361 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
PAC 1: MÒDUL MEMÒRIA - ARXIU DE RESPOSTES

Títol de la PAC: La memòria humana. La interferència a la MCT

Nom alumne:



Qüestions a elaborar referents a la part pràctica (60% de la nota)


1. Representa les mitjanes del teu experiment a la següent figura i indica si els teus resultats van en el sentit d’allò que seria esperable en funció de la informació de què disposes.


[pic]Resposta: Els resultats han estat els esperats. Tots 5 subjectes han tingut facilitat per recordar les llistes de baixa similitud, oblidant sovint una o dues paraula del mig de la llista. En les llistes d’alta similitud han tingut facilitat per recordar amb rapidesa diverses paraules, però s’han quedats encallats amb les paraules amb més similitud fonètica. Exemple= ...túnica, fònica, cònica... (tònica fònica o tònica cònica

2. Indica quines modificacions s’haurien de realitzar a la metodologia experimental d’aquest experiment per estudiar els altres dos factors que determinen l’oblit a la MCT (decaïment i desplaçament). Explica les modificacions per a cada un dels factors per separat.
Resposta:
Desplaçament: Per estudiar el factor del desplaçament, crearia dos grups de llistes ambel mateix grau de similitud fonètica. El primer grup de llistes, s’hauria de repetir immediatament després. El segon grup el repetiria també immediatament, però mentre llegeixes (l’avaluador) una frase en veu alta, esperant en els resultats veure els efectes del desplaçament d’informació.
Decaïment: Per estudiar el factor del decaïment, crearia dos grups de llistes del mateix grau de similitudfonètica. En el primer grup de llistes, deixaria al subjecte uns segons per al repàs vocal o subvocal de la llista de paraules abans d’haver de dir la llista de paraules, en aquest cas, s’esperaria observar un elevat nombre de paraules recordades. En el segon grup de llistes, el subjecte haurà de llegir una frase en veu alta, impedint que el subjecte repassi la llista. S’esperarà veure l’efecte deldecaïment.




3. Tenint en compte el que has aprés sobre els factors que afecten a l’oblit a la MCT, com podries evitar dit oblit en cada un d’aquests factors? Exemplifica-ho per separat dins d’un context escolar.
Resposta:
Decaïment: Donar temps als alumnes per pensar, repassar... allò que s’està explicant durant un cert període de temps, deixar-los un marge de temps. Repassar,periòdicament, els conceptes treballats per refrescar-los, sense abandonar un tema una vegada ja se n’han avaluat els coneixements apresos.
Desplaçament: Evitar els estímuls externs que puguin desplaçar la informació que s’està donant (sorolls, xerramecs...), crear una ambient de treball i de facilitat per concentrar-se, captar l’atenció dels alumnes abans de començar l’activitat i planificar activitatsd’una durada apropiada per tal que no se’ls faci massa extensa i deixin de parar atenció i a pensar en altres coses. Deixar temps entre una explicació i altra per tal que s’assimilin els conceptes.
Interferència: separar els conceptes que poden confondre’s amb facilitat, assegurar-ne primer un, abans d’introduir el posterior. Per exemple amb el MCD i mcm. Després, repassar-los tots dos i assegurar quen’han entès la diferència i la funcionalitat de cada un dels coneixements.

Qüestions referents a la part teòrica (40% de la nota)


4. Relacionat amb el tema de la memòria, què creieu que vol dir l’expressió col·loquial: “això m’ha trencat els esquemes”? Explica-ho a partir de la informació tècnica que apareix al mòdul.
Resposta:
Quan es presenta una informació, s’activen els esquemes.S’emmagatzemen aquells elements que no poden ser generats per l’esquema i que són consistents amb el coneixement que activa. Però, quan s’utilitza aquesta expressió, es vol expressar que aquell nou contingut aportat amb l’experiència, ha activat un esquema rellevat però l’individu no sap o no pot encabir aquesta informació en l’esquema tal com el té estructurat. El contingut no concorda amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Processos psicologics basics, atencio (uoc)
  • Processos psicologics basics, memoria (uoc)
  • Pac 4 processos psicològics bàsics
  • Processos psicologics bàsics
  • processos psicològics bàsics (la memòria)
  • Processos Psicològics Bàsics Memòria
  • Processos psicologics basics
  • Processos psicologics basics, aprenentatge (uoc)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS