Petita biografia d’una expòsita barcelonina del segle XV de Teresa María Vinyoles

Páginas: 4 (872 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
Petita biografia d’una expòsita barcelonina del segle XV de Teresa María Vinyoles.
PRESENTACIÓ
L’autora ens anuncia que aquest treball és una aproximació a la gran mortalitat i pobresa infantil,en aquest cas centrant-se als infants orfes i abandonats a l’Edat Mitjana. Concretament parla de Caterina, una nena qualsevol del segle XV.
1. CATERINA, UNA NENA TROBADA
Comença la història parlantd’una nit a Barcelona, on a la porta de l’Hospital de la Santa Creu, Caterina va ser abandonada. Des del segle XIII era una pràctica normalitzada i els hospitals s’encarregaven de les despeses perpoder criar als infants expòsits.
Un cop la nena va ser recollida, tal i com feien sempre, el personal va prendre nota de totes les característiques de Caterina, això ajudava per identificar als infantsen cas que fossin reclamats, encara que rarament succeïa. Només d’aquesta manera les Instituciones podrien recuperar els diners que han empleat per nodrir-los i les famílies recuperar al seu fill ofilla.
Tal i com fa referencia l’autora els factors principals del fet de deixar als nens i nenes abandonats era per la pobresa o la malaltia dels pares, encara que el motiu exacte de Caterina esdesconeix.
2. LES DIDES I LA TUTELA DE L’HOSPITAL DE LA SANTA CREU
Després de ser recollida Caterina, es va obrir un expedient al registre d’infants trobats i van cercar-li la primera dida. D’aquestmanera, s’explica el fet que el nodriment es feia als habitatges de les dides, allà els infants eren alletats a l’etapa de lactància i a canvi percebien un salari com a contraprestació.
Fan un incís perremarcar que estan narrant aquest cas, encara que es podria generalitzar. Unes d’altres Caterines van treballar de minyones, serventes, i apunten que d’altres van morir.
A la institució hi havia unaencarregada dels infants, que s’ocupava d’ells juntament amb serventes, així als intervals que els infants canviaven de dida o havien d’anar a l’Hospital per malaltia els tenien nets i alimentats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • petita biografía d'una expósita barcelonina del segle XV
  • Petita Biografia d’una expòsita barcelonina del segle xv
  • Petita Biografia D Una Exp Sita Barcelonina Del Segle XV De Teresa Mar A Vinyoles
  • La petita biografia d'una expòsita
  • biografía de maría teresa del toro
  • Biografia Maria Teresa Babín
  • Les Civilitzacions Extraeuropees Al Segle Xv
  • narrativa segles XVI XV

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS