Piramides mayas y egípcias

Páginas: 19 (4519 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
ÍNDEX

1. Introducció
2. Les piràmides i les seves característiques generals
3. Civilització maia i egípcia
3.1. Els maies
3.1.1. Celebracions
3.1.2. Calendari
3.1.3. Estructura de poder
3.2. Els egipcis
3.2.1. Celebracions
3.2.2. Calendari
3.2.3. Estructura de poder
4. Comparació
4.1. Localització i cronologia
4.2. Funció
4.3. Forma
4.3.1. Externa
4.3.2. Interna
4.4.Construcció
4.5. Estat de les piràmides en l'actualitat
5. Conclusió
6. Annex
7. Bibliografia i fonts d'informació






























1. Introducció

Des del començament vaig pensar en què havia de tractar d'un tema relacionat amb la història perquè aquesta m'interessa molt. Un cop decidit això vaig centrar-me el la societat egípcia ja que sempre m'hacaptivat i em van cridar l'atenció les seves piràmides; a partir d'aquí vaig fixar-me també en les piràmides maies i comparant una de cada cultura, desenvoluparé el treball.

L'objectiu d'aquest treball de recerca és l'estudi de les cultures maia i egípcia a través de la comparació de dues de les seves piràmides.

De la cultura egípcia treballaré amb la piràmide Jufu (del rei Keops) i de la maiaamb la piràmide Kukulcán a Chichén Itzá.

L'estructura del treball serà la següent:
Primer definiré el que són les piràmides i exposaré les seves característiques generals.
Tot seguit explicaré els trets importants sobre la civilització maia i egípcia, com les celebracions, els seus particulars calendaris i l'estructura de poder de cadascuna de les societats.
Després elaboraré una comparacióentre les dues piràmides nomenades anteriorment tot passant per la localització i cronologia, la funció d'aquestes construccions, la seva forma, tant externa com interna, el seu procés de construcció i, per acabar, anomenaré les restes de les piràmides que queden en l'actualitat.
Finalment, miraré de treure'n una conclusió. Darrere d'aquesta, adjuntaré un annex on indicaré d'on he extret lesimatges que he utilitzat per al treball.
En últim lloc col·locaré la bibliografia.







2. Les piràmides i les seves característiques generals

Des del punt de vista matemàtic, les piràmides són figures amb base poligonal i els costats són triangles que s'uneixen per la part superior en un mateix punt anomenat vèrtex.












A més, des d'un punt de vista arquitectònicel que es coneix com a piràmide és aquella construcció amb forma triangular tridimensional que té una base quadrangular i que pot o no ser esglaonada a mesura que puja en alçada.1

Així doncs, el que podem extreure d'aquestes dues definicions és que els elements que caracteritzen una piràmide són un volum triangular i una base amb quatre costats sobre la que s'alça aquest volum.

Ara bé,fixant-nos-hi només arquitectònicament, les piràmides són construccions antigues, que trobem en la cultura egípcia a les terres del riu Nil; la societat maia i la inca a Mesoamèrica2, i que es caracteritzen per adoptar la forma d'una piràmide matemàtica.




3. Civilització maia i egípcia

3.1. Els maies

3.1.1.Celebracions
















En la cultura maia la religió era elfonament de la vida social i la única funció de les seves festes era la lloar als déus que protegien la comunitat i asseguraven la seva supervivència. Aquestes celebracions es caracteritzaven per rituals, balls, cants, mentre es donaven els sacrificis de captius i autosacrificis que oferien als déus, i pels molts estendards colorits que onejaven en el cel.
Segons el pensament maia, els ritualseren imprescindibles per garantir el funcionament de l'univers, el pas del temps, el pas de les estacions, el creixement del blat de moro, i la vida dels éssers humans. Els sacrificis eren necessaris per assegurar l'existència dels déus, així, oferint-los a ells els sacrificis, saciaven les necessitats de les seves divinitats.
El sacrifici de presoners era un ritual molt important en la ideologia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Piramides Egipcias
  • piramides egipcias
  • Piramides Egipcias
  • PIRAMIDES EGIPCIAS
  • Piramides egipcias
  • Las piramides egipcias
  • Piramides mayas
  • Ensayo de piramides egipcias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS