platon

Páginas: 5 (1125 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014
1. Qui és l’Eulàlia Bosch?
Eulàlia Bosch va néixer a Barcelona l'any 1949. És llicenciada en Filosofia (Universitat de Barcelona, 1971) i en Història (Universitat Autònoma de Barcelona, 1976). Té un llarg recorregut en l'àmbit d'educació. Destaca com a professora de filosofia, directora i fundadora de serveis educatius i comissària d'exposicions.
Eulàlia Bosch és educadora de filosofia,fundadora i exdirectora de l'Institut d'Investigació per a l'Ensenyament de Filosofia (IREF) d'Espanya i autora dels llibres El plaer de mirar (1998) i Educació i vida quotidiana (2003). També entre 1995 i 1998 va ser responsable del Servei Educatiu del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i ha treballat com a comissària de diferents exposicions com per exemple Criatures misterioses, La capsa màgica,Veure la llum i T'envio aquest vermell cadmio. Actualment és assessora en temes d'art i exposicions, creadora de programes d'art i educació, comissària d'exposicions, professora de filosofia i sòcia fundadora de Gao Lletres, SL.
Eulàlia Bosch, a part de totes aquestes activitats que duu a terme, sempre ha tingut un objectiu per a treballar la relació entre les institucions educatives i la vidacultural de les ciutats. És de l'opinió que les escoles han de fer reflexionar a la ciutadania en l'anàlisi del propi territori, que hem de conèixer la nostra ciutat, i que cal que els educadors i educadores tinguin eines per explicar-la, ja que les escoles tenen un gran protagonisme a les ciutats. Bosch posava com a exemple: "el trànsit es gestiona tot depenent de les entrades i sortides de lesescoles"; una mostra evident que "no es pot separar com es construeix la ciutat de com la vivim"
2. Quin és el sentit del títol “Educació i vida quotidiana. Històries breus de llarga durada” que l’E. Bosch ha volgut donar a aquest conjunt de relats?
Aquest llibre que es el que hem llegit vol donar la paraula als nens i a les nenes amb qui compartim els espais públics, als que tenim i eduquem acasa o a l'escola, al nen o a la nena que hem estat. Segons el meu parer la autora li ha donat aquest títol al llibre per donar a entendre al lector que l´exposició de relats que exposa al llibre son histories breus per llegir però que alhora per les persones en que s´ha basat son moments reals que els acompanyaran a la seva memòria al llarg de tota una vida. Educació i vida quotidiana penso que téel sentit de fer-nos veure que la educació no tan sols s´adquireix amb els pares o l´escola sinó que a cada pas del camí d´un nen fins arribar a ser una persona adulta o ciutadà ens eduquen diverses persones en el nostre dia a dia. Per això l´autora relata que quan eduquem a nens hem de recordar que nosaltres també vam ser nens i dialogar amb ells i deixar-los espais per créixer com a persones.3. A partir de la lectura de cada relat-assaig busqueu una paraula, una frase que expliqui quin és el missatge/ el contingut/ la tesi/ el tema de fons de cada relat-assaig.
Néixer
Tenir un fill implica començar a pensar per dos
Protecció i autonomia
Els grans sempre intenten sobre protegir els infants
Pot tenir fills a la lluna?
Un bon mestre ha de deixar que els nens descobreixen perells mateixos
Ciutadans i experts
Contra més sabem i coneixem, més por tenim d’equivocar-nos
Parlar i entendre
Un problema per a un nen pot deixar de ser-ho segons com l’adult li faci veure
Quan seré gran voldré ser pagès
La família és l’agent de socialització primari
Les matemàtiques i els pirates
La comoditat afavoreix l’aprenentatge
El petó
L’escola no és l’única responsable del’educació del nen
Vius o morts?
Un nen sempre pregunta de manera directa
I si...
L’educació s’ha de fomentar en l’experimentació
Vermell o blau?
Un nen és especialment receptiu amb l’art
Urgència
El nen mai té por a qüestionar-se res
La classe i la cuina
Qualsevol lloc/moment són ideals per aprendre
Identitat i diferència
Els nens necessiten anar descobrint/construint la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS