PQPI_Barcons

Páginas: 69 (17118 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014




Recerca d’opcions per atendre els nois i noies amb algun tipus de discapacitat a l’acabar la ESO a l’AMISOL (Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca).

ÍNDEX

JUSTIFICACIÓ: 4
ANÀLISI DEL PLA DE TREBALL: 8
CONCRECIÓ DE LA DEMANDA: 11
RECERCA: 13
ELABORACIÓ DEL PROJECTE: 29
CONCLUSIONS: 38
DOCUMENTACIÓ: 40
ANNEXOS: 44

INTRODUCCIÓ:

Per a elaborar aquesta memòriaprimerament he fet una justificació del perquè del projecte explicant, quin és el lloc de pràctiques i per quin motiu m’han demanat fer aquesta recerca i l’elaboració del projecte, després he passat a exposar el pla de treball aprofundint més amb la problemàtica tractada.

Un cop explicats aquests punts he passat a desenvolupar apartat per apartat des de l’inici de la demanda, on reflecteixo lanecessitat específica i la fonamentació teòrica sobre la intervenció sociocomunitària en l’Educació de persones amb risc social degut a disminució, passant per les troballes que he fet amb la recerca on faig referència a les accions desenvolupades i a les dades obtingudes, fins a l’elaboració del projecte en si, on exposo l’inici del projecte que hem desenvolupat.

JUSTIFICACIÓ:

L’AMISOL ésuna entitat privada, sense ànim de lucre, que va néixer l’any 1976 per la iniciativa d’un grup de solsonins membres de Cáritas i de pares afectats, que veieren la necessitat de crear recursos per al col·lectiu de persones amb discapacitat residents a la comarca, que fins aleshores s’havien de traslladar fora  per ser ateses.
El primer pas va ser la creació d’un taller, que en aquells moments eraun taller d’iniciació Productiva. En el decurs dels anys, s’han anat creant, ampliant i remodelant serveis. Així, doncs, a més del taller serradora, ara consta de la llar residència, l’esplai, l’acompanyament inclusiu a una empresa de la comarca, el suport a la pròpia llar i, des de fa poc temps, el servei d’estimulació precoç.

Els destinataris dels serveis del Taller i del Centre Ocupacionalsón persones majors de 16 anys amb certificat de minusvalia superior al 40% que no poden desenvolupar una tasca professional ordinària dins de la societat.

Els alumnes que actualment jo tinc a Primària, que són nens i nenes amb greus problemes per a l’aprenentatge i la participació, quan acaben la ESO moltes vegades no saben cap on optar i decideixen ja posar-se a treballar. Als professionalsrelacionats amb aquest món ens sap greu que havent estat inclosos des de ben petits, acabin en un centre ocupacional sense més relació amb altres persones ordinàries.

A més a més, al Solsonès no hi ha escola d’Educació Especial, per tant, els alumnes estan inclosos des de petits en els centres ordinaris i, quan acaben l’Educació Secundària Obligatòria es troben que són encara petits per anar afer algun PQPI fora de Solsona, ja que a Solsona no n’hi ha cap, i ens ha semblat interessant, juntament amb la psicòloga del centre intentar cercar la informació necessària per a poder fer PQPI a Solsona i provar de buscar alguna alternativa per a la Comarca per tal de que aquests alumnes d’entre 16 i 25 anys que s’han de desplaçar es poguessin quedar aquí i tenir alguna qualificació professionalper a poder inserir-los dins el món del treball amb major autonomia.

Per tant, hem encaminat les meves pràctiques cap a cercar alternatives per a aquest tipus de persones i vincular-ho a empreses de la comarca que els pugui interessar, podríem intentar fer una inclusió al llarg de la vida, i per tant, més complerta a nivell social, personal i professional.

Així doncs, el títol de lespràctiques i sobre el que s’ha basat el meu Pràcticum ha estat: La recerca d’opcions per atendre els nois i noies amb algun tipus de discapacitat a l’acabar la ESO a l’AMISOL (Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca).

En un principi ens vam plantejar la idea de la creació d’algun PQPI, però després vam veure que calia que busquem diferents alternatives, ja que no només hi ha aquesta opció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS