Psicologia comunitaria, perspectivas

Páginas: 9 (2148 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013



02.530 12 01 13 PV


Enganxeu en aquest espai una etiqueta identificativa
amb el vostre codi personal
Prova



!!!
Aquesta prova només la poden realitzar els estudiants que han aprovat
l’ Avaluació Continuada




Fitxa tècnica de la Prova

Comprova que el codi i el nom de l’assignatura corresponen a l’assignatura en la qual estàs matriculat.
Noméshas d’enganxar una etiqueta d’estudiant a l’espai corresponent d’aquest full.
No es poden adjuntar fulls addicionals.
No es pot realitzar la prova en llapis ni en retolador gruixut.
Temps total: 1 h.
En cas que els estudiants puguin consultar algun material durant la prova, quin o quins materials poden consultar?
Tots els materials de l'assignatura
Valor de cada pregunta: la primera,segona i tercera 30%. La quarta 10%.
En cas que hi hagi preguntes tipus test: Descompten les respostes errònies?  Quant?      
Indicacions específiques per a la realització d’aquesta prova:
Malgrat per resoldre els enunciats d’aquest treball de síntesi podeu fer ús dels materials, no es tracta de reproduir literalment els continguts que es desenvolupen en els mateixos, sinó d’explicari argumentar les respostes amb el vostre propi llenguatge. Si considereu oportú citar algun fragment dels materials, haureu de fer-ho entre cometes i indicant l’apartat dels materials en el que s’ubica entre parèntesi. És fonamental tenir claredat, coherència i capacitat de fonamentació en la redacció de les respostes. 


Enunciats

1) Completa el següent quadre resumint els aspectesprincipals de cada perspectiva. És important tenir capacitat de síntesi.

Perspectives
Concepció subjecte i/o de societat
Definició de problema social
Models d'intervenció o d'acció
P. Funcionalista
La societat s'entén com un sistema on cada una de les parts realitza una funció determinada de forma interdependent amb les altres. L'homoestasis és com s'anomena l'equilibri d'aquest ordre. S'han deimplantar mecanismes de control social per a mantenir aquest ordre. Es divideix en 4 sectors: econòmic, polític, legal i de socialització.
És vist com un sector disfuncional del sistema que altera la homeòstasi d'aquest i sobre el qual cal intervenir per tal que aquest sector es torni a integrar dins el sistema.
Els models d'intervenció són a través de mecanismes i d'institucions quepossibilitin la (re)integració d'aquests sectors en el sistema social.
P. Conflictivista
Considera la societat enmarcada en un conflicte d'interessos entre la classe dominant i la classe treballadora. La seva base es fonamenta en el desequilibri social endèmic present a la societat degut a la naturalesa capitalista i heteropatriarcal d'aquesta. L'Estat és l'entitat responsable de crear mecanismes iinstitucions per a perpetuar aquesta situació de desigualtat de condicions.
Els problemes socials tenen el seu orígen en la relació desigual entre les persones deguda a la seva posició dins una estructura social que és piramidal. Quan es parla de problemes socials es conceben com a socials i no com a inidivduals (a diferència de la P. Funcionalista que culpa la persona de la seva situació social)S'utilitzen l'educació popular i les tècniques participatives per conscienciar les persones de la seva situació i poder-la desnaturalitzar alhora que es generen canvis per a canviar-la (reflexió-acció)
P. Socioconstructivista
Basa la seva argumentació en el fet del coneixement com a base de la societat. Aquest coneixement vé determinat per una situació històrica i cultural i és generat enprocessos socials. L'ordre social és el fruit d'uns significats compartits (dimensió simbòlica del coneixement) generats a través de la comunicació. El llenguatge té una relació interdependent i de retroalimentació amb l'ordre social. L'origen d'aquesta perspectiva rau en una actitud crítica envers tot allò socialment acceptat.
Els problemes socials venen originats per pràctiques i discursos que són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia En Perspectiva
  • Perspectiva De Psicologia
  • Perspectivas De La Psicología
  • Perspectivas De La Psicología
  • Psicologia comunitaria
  • psicologia comunitaria
  • psicologia comunitaria
  • Psicologia Comunitaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS