Psicologia Social

Páginas: 5 (1169 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2011
Activitat 1: La mirada psicosocial. Com pot explicar la psicologia social el fenomen de la violència?
Inici del debat: 8 de març i lliurament de les conclusions: 23 de març.
▪ Materials que cal consultar:
o De manera obligatòria el primer mòdul del material: “El com i el perquè de la psicologia social”.
De manera optativa.
o Les ‘Orientacions conceptuals sobrel’assignatura’.
o Vídeo “El poder de las situaciones” (que trobareu als centres de suport)

Aquesta activitat consisteix en un debat i la participació és optativa.

Però si voleu seguir l’avaluació continuada, serà obligatori lliurar unes breus conclusions de 500 paraules (1 pàg) com a molt, tant si heu participat en el debat com si no. Aquest lliurament es farà a la bústia de lliuramentd’activitats a la data assenyalada al calendari.

De totes maneres, aquesta activitat no serà avaluada, és a dir, no tindrà qualificació. En tot cas, aquesta participació pot comptar de cara a la qualificació final d’avaluació continuada en aquells casos en què aquesta es trobi entre dues notes (en aquest casos podria pujar la nota final).

Enunciat:
La definició i caracterització de lapsicologia social no és una tasca gens fàcil. Entre d’altres raons perquè la psicologia social, de la mateixa manera que tota la psicologia, té els seus propis orígens, la seva història, les seves característiques, també es troba dividida en diverses orientacions teòriques, etc. Tanmateix, cada una de les orientacions de la psicologia social sosté punts de vista diferents en qüestions tan bàsiques comla definició dels principals conceptes (incloent-hi termes tant importants com el de ‘persona’ i de ‘societat’), la manera d’estudiar-los, etc.
Per altre banda, la psicologia social pot oferir diverses explicacions al voltant de fets que, malauradament, es donen a la societat en què vivim. Un exemple d’aquest tipus de fenòmens es el de la violència.
Els darrers dies, hem pogut llegir als diarisdiverses notícies que tenen com a marc de referència fets molt violents:

• “Se suicida un joven alemán seis días después de descuartizar a sus padres en Alcanar”.
• Un hombre mata a su pareja en Girona y se suicida poco después
L’objectiu del debat serà conèixer les principals característiques de la psicologia social i com aquesta disciplina pot oferir una explicació del tema de laviolència. Per a això, és molt important fer ús de les principals eines teòriques i conceptuals pròpies de la psicologia social. Tanmateix, heu de subratllar la relació que hi ha entre allò social i allò psicològic en la conformació de la realitat social. Les següents qüestions poden servir de guia per fer tant el debat com les conclusions:
1. Principals característiques de la psicologia sociali els seus objectius de coneixement.
2. Les diferents orientacions teòriques de la psicologia social, marcs conceptuals i maneres d'entendre i explicar la realitat i en concret com podrien explicar aquestes orientacions el tema de la violència.
3. La dificultat de separar el que és psicològic i el que és social i les possibles conseqüències d’aquesta separació.
4. La importància de lahistoricitat dels fenòmens socials tenint com a marc de referència el tema de la violència.
És obvi que la participació a aquest debat no consisteix en la reproducció automàtica dels continguts del material, sinó que pretén ser un espai de discussió en el que podreu presentar reflexions argumentades sobre el tema que ens ocupa, així com exemples concrets que ens ajudin a il·lustrar allò de quèestem parlant.
Normes de participació al debat:
1. El/la moderador/a serà el/la consultor/a de cadascuna de les aules. Ell/ella seran l’encarregat/da de moderar aquest debat, marcant el començament i l’acabament del mateix.
2. El debat ha de ser entès com un espai d'intercanvi, on posarem en pràctica les estratègies i metodologies pròpies d'un entorn virtual d'aprenentatge. Penseu que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS