psicologia social

Páginas: 5 (1103 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013



Biografia de Jacob Levy Moreno
Va néixer a Bucarest el 1942 era de família jueva això li va comportar molts problemes amb la societat i les seves idees. En la seva adolescència va començar a llegir com per exemple Kafka, Marx, Nietzsche que eren filòsofs també és va començar a interessar per la literatura i en la lectura religiosa.
Mentre era estudiant utilitzava la tècnica del roleplaying amb el s nens que jugaven al parc,va ser acusat per perversió amb els menors i és condemnat.
El 1917 es gradua a la facultat de medicina i funda la revista Daimon i publica algunes obres. El 1918 escriu les palabras del padre. Comença a treballar con a metge a Vöslau. Després de la 2 guerra mundial Moreno llegar un teatre per convocar als demòcrates per mitjà d’un anunci al diari. Aquestareunió va ser un fracàs i va néixer el sociodrama que era una tècnica terapeuta de grup.
1922 funda el teatre de l’Espontaneïtat, en aquest teatre neix el psicodrama que es una tècnica de teràpia de grup.
Va emigrar a EEUU on es casa i publica Who Shall Survive. Les seves tècniques permetien resoldre molts problemes i el 1932 difon la idea de teràpia de grup i obre una escola i un sanatori aBeacon on el visiten pacients amb problemes emocionals i persones interessades en aprendre un nou mètode basat en la sociometria i el psicodrama, aquesta tècnica va acabar sent utilitzada per entrenar als soldats durant la guerra.
I va morir el 4 de maig de 1974 sis anys després de haver sigut nomenat doctor honoris per la universitat de BCN.
Biografia de Kurt Lewin
Va néixer l’any 1890 a l’antigaPrússia era d’origen jueu. Estudia a Berlín desde 1909 a 1914 i es va doctorar aquell mateix any.
Lewin va estar molt influenciat amb la filosofia, la ciència, el problema del mètode i la teoria científica. També fa el servei de militar que compagina amb investigacions psicològiques que ell buscava. Comença la carrera de docent l’any 1922 i es nomenat doctor a Berlín i al 1927 ja es professorextraordinari. L’any 1932 marxa cap els EEUU i es nomenat professor de psicologia infantil a Iowa. Tenia una gran imaginació i una gran capacitat d’atracció.
Realitza importants treballs sobre motivació social i abandona Iowa per fer-se director del centre d’Investigació de dinàmica de grups, va iniciar un dels corrents de més influència en la psicologia actual. Destaca en Dinámica de lapersonalitat.

Conceptes fonamentals
Què és la psicologia social?
Té com a objectiu comprendre i explicar de quina manera els pensaments, els sentiments i els comportaments dels humans esta influenciat per altres. Té a veure amb agressió, altruisme, persuasió, canvi social, comunicació.
Els mètodes mes importants són:
-l’enquesta
-l’experiment
-l’observació directa
S’aplica en els conflictesescolars, en l’àmbit clínic i en la millora del funcionament empresarial.
-L’individu i la pertinença al grup
Segons el psicòleg Wallon ‘’l’individu es essencialment social’’. Nombrosos esrudis han demostrat que desde que naixem ja estem preparats per a les relacions socials.
Els psicòlegs socials diferencien entre grups de pertinença (grup del qual realment forma parts l’individu: família,ciutat...) i grups de referència (es aquell amb el qual s’identifica com a model per valorar la seva conducta)
-Normes socials i conformitat
Actuem d’una forma o una altra amb cada grup, s’anomena conformitat, un canvi de conducta d’accions i pensaments dels individus cap a les normes del grup con a pressió del grup.
-La percepció social
És la manera com nosaltres veiem, analitzem i interpretemels altres, consisteix a classificar les persones segons els trests de la cara, el color de la pell, l’aspecte general, el sexe...
Per explicar les conductes del comportament d’un grup s’utilitzen dos conceptes estatus i rol. Estatus es el reconeixement per part del grup i el rol és el comportament que el grup espera de cadascun dels seus menbres.
La manera com nosaltres ens definim s’anomena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS