Psicologia Social

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Psicologia social: disciplina i espai interdisciplinari comú d´investigació aplicada, referida a la realitat social i al comportament interpersonal o interacció social, en les seues distintesdimensions. Es va constituir sobre la base de les aportacions d´altres disciplines (sociologia, psicologia, filosofia, antropologia...). Si donem una ullada a les aportacions de la literatura referides a lanaturalesa, l´estructura, característiques i objecte de la psicologia social, observem una ambigüitat i dispersió conceptual, encara que el panorama és ric i dinàmic.
Es tracta d´una concepció de lapsicologia social oposada a la psicologia individual (psicologia de les masses, dels pobles, col·lectiva...), passant per l´expressió psicologia del grups, fins arribar a psicologia social.S´entreveu la possibilitat de dues orientacions diferents dins de la psicologia social, una psicològica, altra sociològica, així com quatre psicologies socials: La dels psicòlegs, sociòlegs, antropòlegs, ipsiquiatres. Per tal de aclarir-se, establim 3 vies:
-Aproximació fàctica o efectiva : la psicologia social és la disciplina estudiada pels que s´anomenen a ells mateixos psicòlegs socials, els qualstracten temes com el canvi d´actituds i de creences, processos interpersonals i grups reduïts. Aquesta via té grans limitacions, ja que qualsevol definició fàctica només ens proporciona la descripciód´un camp per raó dels coneixements que posseeix l´autor o dels seus interessos. No apareixen temes molt importants como les actituds, la identitat nacional, els prejudicis, la conducta prosocial,l´agressivitat... a més a més hi ha molts conceptes que només es poden comprendre en el cas de ser un psicòleg social.
-Aproximació intencional: per “definició intencional” entenem aquella que formula unaproposta de com es la disciplina o de com hauria de ser. Destaquem una sèrie de posicions de caràcter marcadament individualista, que configurarien una denominada psicologia social psicològica. Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS