psicologia

Páginas: 5 (1004 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014
3. POSADA EN PRÀCTICA DELS CONEIXEMENTS AL PATI
A. ACTIVITAT CONJUNTA
L’organització social de l’aula és cooperativa amb un aprenentatge en col·laboració entre iguals, és a dir, els alumnes treballen junts al llarg del desenvolupament i resolució de la tasca. Això a permès que a la classe si que s’ha establert un clima afectiu-relacional. Cada alumne treballa la lletra individualment, ja quetots escriuen la lletra o la paraula a la vegada. Al llarg del curs els infants ja han adquirit habilitats socials i això fa que hi hagi un bon clima de treball per poder fer totes les diferents activitats proposades. Els alumnes ja les tenen interioritzades per tal de dur a terme correctament cada activitat i saben en tot moment si no els hi recorda la mestra que fan i on s’han de col·locar. Sónun exemple respectar el torn de paraula, escoltar a la professora, respectar-se entre tots els companys o no envair l’espai dels altres.
La mestra va controlant els alumnes pel pati i per l’aula observant en com ho fan i a partir d’aquesta activitat ella mostra afecte envers ells perquè els felicita. Mostra interès cap a ells i els hi va recordant com ho han de fer perquè ningun es despiti. Sialgun nen no li surt, com per exemple en Max, ella l’ajuda individualment. Aquesta ajuda que li ofereix és una ajuda física, ja que fan entre tots dos l’activitat. No és una activitat que parlin en veu alta i es comuniquin entre ells però mentre la duent a terme hi ha una participació per part de cada alumne.
Aquesta activitat està englobada a les que han fet a les altres classes anteriors, jaque els hi diu que avui faran un altre lletra i també els hi diu que recordin les que ja han fet.
B. AJUDA EDUCATIVA AJUSTADA
Aquí sí podem veure ajudes ajustades específiques per a cada infant, com el cas d’en Max, a qui ajuda individualment segons la seva capacitat i coneixement. És a dir, són ajuts immediats sobre les actuacions dels alumnes, ajuda en el moment que ho necessiten i adequada acadascú.
C. MECANISMES D’INFLUÈNCIA EDUCATIVA
Sí. La mestra utilitza el llenguatge i les estratègies discursives quan parla de l’activitat en curs utilitzant la primera persona del plural o quan es pronuncia sobre les aportacions dels alumnes. A més posa en relació els continguts d’aprenentatge amb vivències, experiències i coneixements que els alumnes han adquirit fora de l’escola. Tambéutilitza determinades formes lingüístiques (entonació, enfasi, gestos...), i fa recapitulacions literals dels continguts treballats al finalitzar l’activitat.
A més la mestra promou l’autonomia de alumne fent que tots puguin escriure al terra del pati la lletra o la paraula i ella els hi proposa que escriguin la paraula bony. En aquesta activitat la mestra va controlant als alumnes per si tenen algunproblema o dificultat per dur a terme la inscripció de la lletra o d’una paraula que la contingui.

4.TREBALL A LA LLIBRETA
A. ACTIVITAT CONJUNTA
A.1. Com és l’organització social de l’aula?
Com en totes les activitats anteriors, hi ha una participació de tot el grup utilitzant el Pinotxo, però de forma individual. La mestra dedica temps a cada alumne per separat, sobretot a aquells a quiels costa més dur a terme l'activitat proposada, però no fa cap comentari apreciatiu concret sinó que és conjuntament. Per altra banda, els alumnes participen en l’activitat però no s’expressen lliurement ni s’estableix un diàleg entre tots els membres de la classe, simplement han d’escriure la lletra “ny” a la llibreta. Aquesta activitat està englobada en activitats realitzades anteriorment, peraixò la mestra no explica els objectius ni les característiques però els alumnes les coneixen . La tasca que realitzin és la mateixa que abans l’única variació que es pot veure és l’escenari on la duen a terme. També utilitza continguts ja treballats a classe. Al llarg del curs els infants ja han adquirit habilitats socials i això fa que hi hagi un bon clima de treball per poder fer totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS