Puig L Pez Joan

Páginas: 10 (2252 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2015

1.De quin tipus d’investigació es tracta? I per què?
La investigació plantejada a l’Annex I, de Manuel Álvarez González, pertany a un disseny quasiexperimental. Per entendre aquesta afirmació, cal explicar prèviament les característiques d’un disseny experimental i les relatives al quasiexperimental i comprovar com la investigació objecte d’estudi s’ajusta millor a aquest darrer disseny.
Pelque fa a la metodologia experimental, el grau de control és molt alt. L’investigador manipula el fenomen i determina el valor de les variables independents (VI) segons li convingui i exerceix un alt control de les variables estranyes. S’actua deliberadament sobre la variable independent (VI), que és l’estímul, amb el fi de conèixer els seus efectes sobre una o més variables dependents. Es basa enrelacions causals (hipòtesis).
Pel que fa a la metodologia quasiexperimental (terme encunyat per Campbell i Stanley en 1963) no arriba a ser un experiment ja que no es poden establir els controls mínims. Al igual que en el disseny experimental també es vol comprovar una hipòtesi causal entre variables, però a diferència d’aquest, o bé no hi ha assignació aleatòria dels participants o bé no es potcontrolar l’ordre de presentació dels nivells de la variable independent (VI). Com a conseqüència, aquesta pèrdua de control obre la porta a l’aparició d’algunes amenaces per a la validesa interna. No garanteix l’eliminació de les amenaces, és un problema del propi disseny en sí mateix per a la validesa interna.
La investigació present ens mostra doncs, com l’aplicació del programa “Decides”, unprograma d’entrenament de destreses en la presa de decisions, és la variable independent (VI), mentre que la presa de decisió dels adolescents és la variable dependent (VD). La hipòtesi resultant és que el procés de presa de decisions dels adolescents millori un cop se li apliqui el programa “Decides”. Els grups han estat escollits a l’atzar: dos grups dels 4 de 8è d’EGB, dels 5 grups de 5è de FP idels 4 de COU. També es van escollir a l’atzar els grups que conformarien el grup control i el grup experimental. Però observem com es parteix de grups naturals (grups classe), on no hi ha aleatorització si no manipulació d’assignació o selecció. Aquest és el tret més característic que fa que sigui un disseny quasiexperimental i no experimental. A més a més, aquesta metodologia s’ha portat a termeen un context real o de camp, al partir de grups-classe. També es caracteritza perquè hi ha la probabilitat que la variació que es pugui apreciar en la variable dependent sigui degut a algunes variables que han

quedat sense controlar i no a la del factor manipulat. La realitat del context on es realitza la investigació no permet alterar els grups ja formats (8è d’EGB, COU i 5è de FP), per tantno és possible aleatoritzar els subjectes.
2. Quines són les amenaces a la validesa interna d’aquesta investigació?
En primer lloc cal tenir present que entenem per validesa interna. És la capacitat per provar de forma inequívoca la influència de la variable independent (VI) sobre la variable dependent (VD). Això vol dir que els canvis observats en la variable dependent siguin realment deguts ala variable independent. En la investigació que ens ocupa, es tractaria que es resultats del postest siguin deguts a que la intervenció amb el programa “Decides” sigui eficaç, i no a altres variables
En aquesta investigació les amenaces a la validesa interna poden generar-se en la formació de grups i caldria controlar com es configuren els grups. Tampoc cal oblidar la influència possible devariables estranyes, donat que la validesa interna d’aquest experiment depèn en gran mesura del seu control. La validesa interna es relaciona també amb la qualitat de l’experiment, i en la investigació objecte d’estudi ens volem assegurar si els canvis observats en la VD (capacitat de presa de decisions dels adolescents) són realment provocats per la VI (l’aplicació del programa “Decides”).
En aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AR3 G reporte l pez l pez
  • Martha L pez
  • Fernanda Cepeda L Pez
  • L Pez Baralt
  • Andrea Barajas L Pez
  • Adolfo L Pez Mateos
  • Alondra L Pez Guira11
  • Adolfo L Pez Mateos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS