Qwedqwe

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2012
Comentari de Mapa Històric

1. Presentació i breu descripció del mapa
L’espai geogràfic que compren aquest mapa ocupa tota l’Europa però es centra bàsicament al centre d’Europa. El mapareflecteix els canvis territorials que van passar després de ser creat el congrés de Viena i es situa a l’Europa del 1815.
Amb un cercle verd ens indica el lloc on es situen integrants de la Santa Aliança,amb línies roses es mostren adquisicions de Rússia, liles; adquisicions de Prússia, blaves; adquisicions d’Àustria, de color verd fosc ens marca els territoris controlats per Àustria i amb líniesvermelles els límits de la confederació germànica.
La informació facilitada es:
* Creació de nous estats a França per impedir-ne l’expansió
* Consolidació de potencies vencedores
* Creacióde regne de Polònia sota la sobirania del Tsar de Rússia.

2. Anàlisi i interpretació del mapa
Amb la ajuda dels signes convencionals podem observar que els integrants de la Santa Aliança essituen a Berlin, Viena i San Petersburg, L’imperi Rus guanyava territoris, ara Finlàndia, Polònia i Bessarabia pertanyien ara al regne de Russia. Àustria va adquirir els estats pontificis i Prussiacreixia a l’est. Àustria controlava pràcticament tot el nord d’Itàlia i els límits de la confederació germànica es situaven entre Viena i el sud del regne de Dinamarca.
Hi ha hagut un gran canvi encomparació al mapa del 1811, en aquest mapa el territori esta mols més unificat. França estava en possessió directa amb Holanda, les províncies Il·líries i Roma degut a l’alçament del exercit napoleònic.Es poden observar alguns focus d’aixecaments contra Napoleó a Espanya els principals a Madrid, Catalunya Galicia i Andalusia. Podem observar que molts del territoris Europeus depenien de França, engeneral França gairebé controlava tot el territori.
Les conseqüències de la Revolució Francesa van ser una gran distribució del territori i canvis en el mapa polític, augment del volum de països,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS