RECENSIÓ

Páginas: 4 (816 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
LA IDEOLOGÍA CORRECCIONAL DE LA REFORMA PENITENCIARIA ESPAÑOLA DEL SIGLO XIX
GARCÍA VALDÉS, CARLOS (2006), Madrid, Edisofer, 15 euros

Carlos García Valdés, llicenciat en Dret a la UniversitatComplutense de Madrid el 1969, doctorat a la mateixa universitat en Dret, i actualment catedràtic de Dret Penal a la Universitat de Alcalà, presenta un llibre que tracta d’un tema del qual ell en té moltconeixement, “La reforma penitenciaria española del siglo XIX”. Aquest llibre, tal com diu el títol, parla del canvi ideològic que es produeix durant la reforma penitenciaria del segle XIX a Espanya.La metodologia usada per l’autor ha estat seguir un guió històric per elaborar el seu estudi sobre el sistema penitenciari espanyol durant el segle XIX.
La primera part del llibre estudia l’evolucióde la ideologia associada a les presons. Des de ja el segle XVIII, s’havia considerat aquests centres con a simples institucions on s’hi trobava tota aquella gent que havia comés qualsevol tipus dedelicte que pogués ser cobert i penat per la llei del moment, amb l’únic objectiu de aïllar-los de la resta de la societat, per tal que no generessin un mal més gran per aquesta. Però a partir del segleXIX es va començar a crear un projecte de llei que establia la regulació d’aquesta institució. Tot i que en va haver d’anteriors, la més important, i la que seguirien totes les institucionsespanyoles a partir d’aquell moment va ser la La Ordenanza de presidios de 1834, la primera normal no militar que regulava el compliment de las penes privatives de llibertat.
Aquesta norma va ser la base delcanvi ideològic, ja que va ser la que va impulsar la idea de reforma del presos, de manera que un cop complissin amb la seva pena poguessin tornar a formar part de la societat, assegurant la sevatotal integritat.
La posada en pràctica de La Ordenanza de presidios de 1834 ens porta a parlar d’una tesi important que l’autor, Carlos García Valdés, vol mostrar en aquest llibre. A partir d’aquell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recensió
  • Recensió
  • Recensió Prosopagnosia
  • Recensi N
  • Recensi N
  • Recensió Sócrates
  • Recensió Paremènides
  • RECENSIÓ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS