Recuperación Del Ligamento Cruzado Anteior

Páginas: 14 (3480 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
ÍNDEX
Pàg.
1 Introducció 3
2 Cas clínic 4
2.1 Antecedents 4
2.2 Diagnòstic 4
2.3 Tractament i evolució 4
a) Anatomia de la patologia 4
b) Possibles tractaments i evolució 5
3 Fases del tractament de fisioteràpia 9
3.1 Consideracions generals 10
3.2 Evolució de la recuperació en suspensoteràpia i poleoteràpia 10
a) Evolució balanç articular 10b) Evolució balanç muscular 13
4 Conclusions 17
5 Bibliografia 18

1.- Introducció
El treball que s’exposa a continuació és el tractament d’un cas clínic real d’una lesió traumàtica de l’extremitat inferior, concretament del lligament creuat anterior de l’articulació del genoll.

L’objectiu principal del present document és desenvolupar el cas clínic per una bona recuperaciófuncional. Així doncs es presenta estructurat en dos grans eixos; en el primer hi consta la descripció del cas clínic, amb els antecedents, el diagnòstic i el tractament que precisa l’articulació; i en el segon eix s’exposen les fases del tractament que el fisioterapeuta ha de desenvolupar per poder rehabilitar l’articulació per la correcta funcionalitat, tenint en compte les consideracions generalsi el tractament a partir de la suspensoteràpia i la poleoteràpia.
2.- Cas Clínic

La Silvia és la pacient a qui li hem fet el seguiment de la lesió. Es tracta d’una dona de 38 anys d’edat amb un ritme de vida elevat i actiu. És mestressa de casa, cuida de dos fills i a més procura mantenir un nivell de vida saludable. Realitza cada dia activitat física i depenent del dia canvia el ritme;dimarts i dijous camina 40minuts a ritme baix, però dimecres i divendres neteja la casa a un ritme moderat. A més, els dilluns va a la piscina i neda durant 45minuts. Els dissabtes va amb el seu marit a caminar dues hores al matí pel seu municipi de residència.
La setmana passada va caure mentre anava en motocicleta i segons descriu,”va ser una mala caiguda perquè quan vaig voler recolzar el pesdel cos amb la cama dreta, el genoll em va fallar i vaig caure-hi a sobre, amb la moto”
2.1.- Antecedents
No ha patit antecedents traumàtics en l’articulació de genoll.
2.2.- Diagnòstic
La fisioteràpia com a disciplina sanitària que aborda la pèrdua de salut i la disfunció del moviment, necessita disposar d'un sistema protocol·litzat per tal d'obtenir la hipòtesi diagnòstica sobre la qualestructurarà els objectius de tractament i les conseqüents tècniques de teràpia. El diagnòstic en fisioteràpia es basa en “trobar la deficiència d'una estructura viva la qual pugui ser causant de la simptomatologia descrita per l'usuari”.
El diagnòstic es duu a terme mèdicament a partir dels resultats d’una ressonància magnètica i reforçada amb una ecografia; donant com a conclusió mèdica eltrencament agut del lligament creuat anterior del genoll esquerra.
2.3.- Tractament i evolució
a) Anatomia de la patologia
La fragilitat del LCA depèn, sobretot, de la forma espiral per unir la superfície tibial a la part posterior de la cara interna del còndil extern i en segon lloc, de la poca vascularització.
És doncs, gràcies al LCA que es manté l’estabilitat de l’articulació guiant-la en elmoviment assumint així una coaptació femoral- tibial permanent.
Situació del Lligament Creuat Anterior
Hi ha dos mecanismes de trencament del LCA; per contacte o no. La pacient ha patit una lesió per contacte, provocada per una força aplicada al genoll i que, conseqüentment causa la inestabilitat lateral. A més, hi ha un contingut perjudicial pel LCA quan es realitza una contracció dequàdriceps que impedeix –per la pròpia imprevisió– la contracció sinèrgica dels isquiotibials.

b) Possibles tractaments i evolució
Hi ha dues opcions al tractament del LCA:

1. No quirúrgica: s’utilitza per alleujar un trencament parcial del LCA, quan el genoll encara és estable perquè l’usuari reprengui les seves activitats de vida diària. Quan es vulguin realitzar activitats en línia es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lesión Ligamento Cruzado
  • ligamento cruzado anterior
  • Rotura De Ligamentos Cruzados
  • Lesiones De Rodilla (Ligamento Cruzado)
  • El ligamento cruzado posterior
  • Ligamento cruzado anterior
  • lesion ligamento colateral cruzado
  • Ligamento cruzado anterior

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS