Revolució industrial

Páginas: 15 (3557 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
Quina relació s’estableix entre l’augment de la producció agrícola i de la població?

Una de les condicions per al desenvolupament de la revolució industrial és el creixement del mercat, ja que ha d'existir un mercat que consumeixi els productes industrials. Aquest augment del mercat es deu, d'una banda, l'increment de les necessitats, i de l'altra, al desenvolupament de la població. Lapoblació està permanentment augmentant des de la dècada de 1780; en el procés que es coneix com a transició demogràfica. Gràcies a aquest increment de la població augmenta el mercat interior, que serà la base de l'impuls de la revolució industrial.
A més d'augmentar el mercat, el creixement de la població suposa la creació d'una força de treball barata, per la seva abundància, encara que no és aquestala causa de l'atur.
El començament de la transició demogràfica és possible gràcies a les millores en les condicions de vida de la població. Es millora l'alimentació gràcies als nous aliments vinguts d'Amèrica, com la patata, el tomàquet i el blat de moro. A més, a aquesta millora de l'alimentació es suma l'increment de la taxa de natalitat, i com la mortalitat disminueix causa de la fi de lescrisis d'alimentació i als avenços mèdics, la població augmenta.
D'altra banda, la fecunditat s'avança, ja que els homes i les dones no estan subjectes als cicles de producció camperola i poden casar-se abans, a l'assegurar-se els ingressos gràcies a la feina a la fàbrica. Canvia el model de matrimoni europeu. Aquest augment de la població suposa el seu rejoveniment.

Quina diferència hi ha entreel sistema artesà o manufacturer de producció i el sistema fabril?
Sistema artesanal:
És un procés eminentment manual en què no s'utilitza tecnologia sofisticada.
Es fa en un petit taller familiar o en una comunitat nativa.
S'utilitzen materials naturals, no químics ni processos industrials.
Es triga molt de temps i esforç per obtenir un sol producte.
Sistema fabril:
Es caracteritza perl’ús de màquines i la substitució de fonts animades d’energia (treball humà o amb animals)
Es sotmet a la matèria primera a canvis i transformacions per mitjà de químics i materials industrials.
És fet en fàbriques.
S'utilitzen químics que afecten l'ecosistema.
En general és fabricat en poc temps i en grans quantitats.

Com va contribuir l’augment de la població al desenvolupament del procésd’industrialització?

L'augment de població donat per les innovacions en la indústria i els avenços en medicina, va fer que no fos necessària tanta mà d'obra agrícola. Per tant, el procés de industrialització va significar un augment de la població urbana gràcies a el trasllat de camperols i artesans des del camp cap a la ciutat en recerca de treball a les fàbriques. En resum, les millores tècniquesvan reduir el nombre de camperols necessaris per treballar la terra, i van proporcionar mà d'obra per a la indústria.

Què diferencia la societat de l’Antic Règim de la industrial?
Antic règim:
• Una autoritat tradicional. El poder es manifestava en diverses formes d'autoritats personalistes, en comptes de mitjançant un estat o burocràcia impersonal. Encara que burocràcia i estat existeixen ensocietats tradicionals, l'Estat modern no es desenvolupa plenament fins que l'Estat Liberal s'imposa sobre els particularismes propis de l'Antic Règim. En societats preindustrials es pot exercir un poder personal, fins i tot paternalista, però en aquest cas s'entén com una pervivència preindustrial, d'orientació reaccionària o conservadora, fins i tot, des d'una altra postura, feixista.
• Canvisocial estancat: El comportament i la mentalitat estaven subjectes a codis religiosos o morals i no a la llei o la ciència.
• Una limitada producció econòmica (en la indústria, l'artesania en comptes de la producció en massa)
• Economia essencialment de base agrícola.
• Limitada divisió del treball: el capitalisme necessita una gran quantitat d'habilitats i coneixements especialitzats,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS