Sistemas Numericos

Páginas: 14 (3390 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
INDEX
* INTRODUCCIÓ..................................................pàg.1
* SISTEMES DE NUMERACIÓ ADDITÍUS..........pàg.2
* SISTEMA DE NUMERACÓ EGIPCI ..........pàg.2-3
* SISTEMA DE NUMERACÓ GREC.............pàg.3-4
* SISTEMA DE NUMERACÓ ROMÀ............pàg.4-5
* SISTEMA DE NUMERACÓ AZTECA.........pàg. 5-6
* SISTEMA DE NUMERACIÓARAB.............pàg.7-8
* SISTEMES DE NUMERACÍO HÍBRIDS..............pàg.9
* SISTEMA DE NUMERACIÓ XINÉS............pàg.9-10
* SISTEMES DE NUMERACIÓ POSICIONALS..pàg.10-11
* SISTEMA DE NUMERACÓ BABILÒNIC.....pàg.11-12
* SISTEMA DE NUMERACÓ MAIA................pàg.13-14
* SISTEMA DE NUMERACIÓ BINARI, OCTAL I HEXADECIMAL ............................................pàg.14-15
* SISTEMA DENUMERACIÓ CIRÍLIC...............pàg.15-16
* BIBLIOGRAFIA...................................................pàg.17

SISTEMES DE NUMERACIÓ AL LLARG DE LA HISTÒRIA

* INTRODUCCIÓ
Quan els homes començaren a contar utilitzaren els dit, marques en els bastons, nucs en una corda i algunes altres formes per anar passant d’un número al següent. A mesura que la quantitat creix es fa necessari unsistema de representació mes pràctic.
En diferents parts del mon i en diferents èpoques es va arribar a la mateixa solució, quan s’arriba a un determinat numero es fa una marca diferent que els representa a tots ells. Aquest numero es la base.
La base que mes s’ha utilitzat al llarg de la historia es 10 segons totes les aparences per ser aquest el numero de dits amb els que contem. Hi ha algunaexcepció notable com ho son la numeració babilònica que utilitzava 10 i 60 com a bases i la numeració maia que utilitzava 20 i 5 encara que amb alguna irregularitat.
Des de fa 5000 anys la gran majoria de les civilitzacions han contat en unitats, desenes, centenes, millars, ets, es a dir, de la mateixa forma que ho seguim fent avui en dia. No obstant això la forma d’escriure els números ha sigutmolt diversa.

* SISTEMES DE NUMERACIÓ ADITÏUS
Son aquells que acumulen els símbols de totes les unitats, desenes... com siga necessari fins completar el numero. Una de les seues característiques és que es puguin posar els símbols en qualsevol ordre, encara que generalment s’ha preferit una determinada disposició.
* SISTEMA DE NUMERACIÓ EGIPCI
Des del tercer mil·lenni A.C els egipcisutilitzaren un sistema d’escriure els números en base deu utilitzant els jeroglífics per a representar els diferents ordres d’unitats.

S’utilitzaven tants de cadascun com era necessari i es podien escriure indiferentment d’esquerre a dreta, al reves o de dalt a baix, canviant l’orientació de les figures segons el cas.
Al ser indiferent l’ordre s’escrivien, a vegades, segons criteris estètics, isolien anar acompanyats del jeroglífics corresponents al tipus d’objecte (animals, presoners, vaixelles, ets.) que el numero indicava.
En la figura apareix el 276 tal i com figura en una estela de Karnak.
En la figura apareix el 276 tal i com figura en una estela de Karnak.

Aquests signes foren utilitzats fins la incorporació d’Egipte a l’imperi romà. Però el seu ús va quedar reservat a lesinscripcions monumentals, en l’ús diari va ser substituït per l’escriptura hieràtica i demòtica, formes mes simples que permetien una major rapidesa i comoditat als escrivans. En aquests sistemes d’escriptura els grups de signes adquiriren una forma propis, i així es produïren símbols particulars per a 20, 30....90...200, 300....900, 2000, 3000... amb el que disminueix el numero de signes necessarisper escriure una xifra.
* SISTEMA DE NUMERACIÓ GREC
El primer sistema de numeració grec es va desenvolupar cap al 600 A.C. Era un sistema de base decimal que utilitzava els símbols de la figura següent per a representar eixes quantitats. S’utilitzaven tantes com fora necessari segons el principi de les numeracions additives.

Per a representar la unitat i els números fins el 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistemas numericos
  • sistemas numericos
  • Sistema De Numero
  • Sistemas númericos
  • Sistemas Numericos
  • Sistemas Numericos
  • sistema de numeraciones
  • Sistema de numeraciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS