socials

Páginas: 12 (2823 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
1-Quins són els esdeveniments referencials que emprenen els historiadors per donar inici a l’edat

2-Quina importància i conseqüències tenen els esdeveniments/descobriments geogràfics (quins eren els límits del món conegut a l’Europa del segle XV) ?

3-Que fou el renaixement?
Nova etapa va plantejar una nova forma de veure el món i l'ésser humà, d’interès per les arts, la política i lesciències, revisant el teocentrisme medieval i substituint-lo per un cert antropocentrisme(considera a l'home i les seves necessitats com el centre de l'Univers).

4-Que fou l’humanisme ?
Fet de renovació cultural que va ser expandit per Europa durant els segles XV i XVI.

5-Que fou la reforma protestant? Moviment de la reforma cristiana a Europa en que moltes de les denominacions que es van produir durant aquest període segueixen existint i el protestantisme constitueix una de les branques més importants del cristianisme avui en dia. Encara que la intenció era la renovació, els moviments van acabar amb l'escissió dels grups reformistes i amb l'establiment de noves institucions, principalment,el luteranisme, el calvinisme i l'anabaptisme.

6-Que fou el Barroc?
A més d'un període de la Història de l’art, fou un moviment cultural que es va estendre a la literatura, la pintura, l'arquitectura, la dansa i la música des del 1600 fins 1750 aproximadament. L'estil Barroc va sorgir a principis del segle XVII. D'ací es va estendre cap a la major part d'Europa. Fou un moviment que va impulsar un estilartístic que es dirigís no només a les elits, sinó al poble illetrat. Així, en pintura i arquitectura, el Barroc utilitza una iconografia directa i teatral, amb tendència a una abundància d'ornamentació.

7-Que fou la revolució científica del barroc?

8-Vocabulari:
·Edat moderna: Període dels valors de la modernitat (el progrés, la comunicació, la raó) enfront del període anterior, l'edatmitjana, que el tòpic identifica amb un parèntesi històric dominat per l'endarreriment cultural i social, i l'obscurantisme. L'esperit de l'edat moderna buscà el seu referent en un passat anterior, l'edat antiga. Des d'una perspectiva més global, l'edat moderna va marcar el moment de la integració de dos mons humans que havien romàs completament aïllats durant més de 20.000 anys: Amèrica, el Nou món,i Euràsia i Àfrica, el Vell món.


·Època dels descobriments: Fou un període que començaria el segle XV i que va continuar fins al segle XVII, durant el qual els vaixells europeus van recórrer el món a la recerca de noves rutes i socis comercials per alimentar el naixent capitalisme d'Europa. En el procés, els europeus van trobar altres civilitzacions i pobles, i van crear mapes de terres queels eren desconegudes.

·Feudalisme: Sistema polític, econòmic i social propi de l'Edat mitjana a Europa. Els regnes es dividien en petits territoris semiindependents on l'amo proporcionava protecció als seus vassalls a canvi de tributs i treball a les seves terres. Els senyors feudals eren nobles o membres de l'Església i tenien una relació de dependència més o menys forta amb el rei de cadaregió.

·Monarquia autoritaria: Consisteix a governar i concentrar a les seves mans moltes atribucions. La monarquia autoritària prové d'una societat feudal en què els poders de l'Estat han estat dividits en jurisdiccions feudals, i el rei, privat de recursos per muntar una administració o un exèrcit permanents, s'ha reservat un paper d'arbitratge entre la noblesa, que és qui proporciona, a travésde pactes privats (feudo-vassallàtics), serveis militars, polítics i judicials. Partint d'aquest marc, el creixement de les ciutats i el comerç internacional, combinat amb una major capacitat de pagament de la pagesia per causa de les innovacions agràries introduïdes, permet als reis fer-se amb recursos que els permeten anar incrementant el nombre d'assessors, funcionaris, mercenaris,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • socials
  • SOCIALS
  • SOCIALS
  • socials
  • SOCIALS
  • Socials
  • socials
  • Socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS