sociología

Páginas: 5 (1072 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2013
a) Indica possibles reflexions que podríem extreure sobre aquest text des d’una perspectiva sistèmica, subjectivista i dual.

Perspectiva Sistèmica: La perspectiva sistèmica ens parla sobre la nostra realitat que esta determinada pels sistemes. Un exemple seria l'escola com a sistema, i els nostres pensaments, és a dir, la nostra realitat, estaria determina influïda pel sistema educatiu.
Lesprimeres línies del text ens parlen sobre les nostres vides i les dels nostres avantpassats. Des d'una perspectiva sistèmica, el sistema seria la vida dels nostres avantpassats, i la realitat seria la vida que tenim nosaltres en l'actualitat. Segons la perspectiva sistèmica, la nostra realitat, és a dir, la nostra vida, estaria determinada per la vida que han tingut els nostres avantpassats, queseria el sistema.
Hi ha una part del text que també em fa recordar a la Funció latent de Meton. Aquesta idea del sociòleg Meton, ens diu que les conseqüències no són reconegudes per part dels que les produeixen. Al primer paràgraf d'aquest text, a partir de la quarta línia, ens explica que les idees dels nostres avantpassats, tendim a ignorar-les per no fer-les front. Aquesta part m'ha fetrecordar aquesta funció de Meton. Les idees dels avantpassats serien les conseqüències que nosaltres estem ignorant.

Perspectiva Subjectivista: La Perspectiva Subjectivista ens diu tot el contrari de la Perspectiva Sistèmica. Segons la Perspectiva Subjectivista, les persones són les principals causants de la realitat social, i no el sistema que ens envolta.
En el segon paràgraf del text, ens diuque estem dintre d'una societat que ens envolta, nosaltres formem part d'aquesta societat. També ens remarca que els nostres pensaments, la nostra manera d'actuar, les nostres creences i el nostre llenguatge.
Aquesta idea es la contrarietat a la Perspectiva Subjectivista, ja que segons aquesta perspectiva, les nostres accions, els nostres pensaments i creences les determinem nosaltres i nosaltrescreem la societat que ens envolta.

Perspectiva Dual: Aquesta perspectiva es la que donaria una definició més aproximada a la societat actual. Un dels autors més destacats d'aquesta perspectiva és Beck, que ens parla sobre una societat del risc.
En la societat actual hi ha tantes opcions i tanta diversitat entre el que pots triar o el que pots ser, que això provoca un risc en l'individu. Unareflexió segons aquesta perspectiva dins d'aquest text, estaria clarament enfocada en l'última paraula del propi text, “Suïcidi”. La societat actual ens esta transformant i fent-nos arribar a extrems que en èpoques anterior, l'home mai havia arribat .Aquest fet, segons algunes persones, es molt positiu ja que, es sinònim d'evolució de l'ésser humà. Però aquesta idea esta dividida per altresopinions, que pensen que aquesta evolució, ens està desfavorint.
Això és el que ens vol dir Beck en la perspectiva dual, amb la seva teoria de la societat de Risc. Que encara que ens sembli que estem anant cap endavant. No tot es favorable i hi ha factors que son perjudicial per nosaltres i per la nostra societat.

b) Què entenem en sociologia per “classe social” i com s’ha utilitzat aquestconcepte per analitzar les desigualtats socials, educatives i econòmiques? Fes referència a algun autor clau i posa algun exemple.
Les classes socials, es la manera en que s'agrupen els individus d'una societat per la seva funció a la societat o pel seu poder econòmic. Les classes socials es divideixen per un interès amb l'objectiu de crear una societat solidaria.
Encara que parlem de grups socials, noson grups tancats. Qualsevol persona por entrar i sortir d'un grup social. Estan definits pel teu poder adquisitiu, els teus ingressos, la teva riquesa, o la teva accessibilitat als recursos materials.
Les classes socials divideixen la societat en grups definits per la teva economia, el teu estatus o les teves funcions. A causa d'aquesta divisió es parla del concepte de desigualtat social. Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El estado en sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Sociologia
  • Que es sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS