Tema 1

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2015

(les coses tenen sentit ubicades en un temps i un espai)
Llenguatge i pensament
(Validesa del pensament i la investigació científica)
Llenguatge- transformador del coneixement (normes).
Exemple:ets una floreta /ets un armari. Un altre exemple, pont aquí a Catalunya es masculí i a Alemanya es femení (brücke).
Per tant, el llenguatge no es neutral. Però quan comencen les ciències, aquestes sique creen un llenguatge neutral. La ciència es necessita per donar una explicació, donat que no tothom percep les coses de la mateixa manera. Per aquest motiu, necessitem unes teories.
Mètodecientífic: observació- abducció (el pas de dir: jo penso, jo vull comprovar que...) –hipòtesis -deducció-predicció i inducció. Mètode deductiu: de lo general a lo particular. Inducció: de lo particular a logeneral (cas de la ciència, per exemple, la medicina. De la teva malaltia, intentaran buscar una solució global per tothom).
Ciències socials. Mètodes i corrents metodològiques.
- CCSS: disciplinaque prima l’acció social. Hem de fer algo fàcil, petit, perquè així es mes fàcil discriminar.
Acció social per Weber: les ccss s’han de basar en l’estudi dels individus. Aquests han de saber que elsmotiva a portar a terme certes conductes, ja siguin racionals o irracionals, i l’acció social serà fruit d’aquestes interrelacions.
Acció social: aquesta s’ha de manifestar per mitja d’una conducta.Quina característica te una conducta? La podem visualitzar. Per tant, l’acció social la podem contemplar per mitja de les actituds? Diferencia entre:
Conducta: la podem contemplar.
Actitud:
Podemclassificar les accions socials en beneficis egoistes i beneficis no egoistes (beneficis que venen a traves de tercers. Per exemple: voluntària una ONG li dona satisfacció ajudar). I també per beneficisorientats a resultats (nomes m’interessa els resultats, es igual el procés. Per exemple, puc cremar coses a una manifestació, sempre i quan adquireixi els resultats esperats) i a beneficis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1
  • TEMA 1
  • Tema 1
  • tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • TEMA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS